Är vi överens?

Skriv ner vad som är en hård metod, och Ja även kärlek är en hård metod (enligt mig). Skriv ner vad som är en hård metod, och Ja även kärlek är en hård metod (enligt mig).

Så vad är en hård metod? När jag för en del månader tillbaka skrev denna frågan på min tidslinje inne på FB så blev jag ifrågasatt av en "kollega" om varför jag ställde denna frågan.  
För att jag tycker att det är intressant att höra vad  folk i allmänhet uppfattar som en hård metod. Och ärligt talat så är jag själv väldigt tveksam till vad som kategoriseras till att vara en hård metod.
Är en hård metod något som gör ont på hunden? Är en hård metod något som ger hunden lidande på något sätt? Är det bara fysisk beröring som ingår i denna kategorin? Är det upp till utövaren av den hårda metoden att bestämma om sin metod är hård? Hur kan vi bli överens i en så bred fråga när folk tycker och tänker så olika?

En grupp människor kan tillsammans komma överens om behandlingar som man inte ska göra mot hund. Men då pratar vi gemensamma regler som gemensamt beslutats och inte generellt "hårda metoder".
En grupp människor kan t.ex bestämma att "vi i denna gruppen rycker inte i hundens koppel" Och denna regeln är oftast inte nerskriven utan det är bara en regel som uppstod efter att en i gruppen blev ordentligt ifrågasatt  när denna ryckte i hundens koppel av en eller flera i gruppen. Eller en i gruppen har gått en kurs och på den kursen var det en hård metod att rycka i hundens koppel och vem vill väl vara en hårding mot sin vovsing. 
Man kan nästan garantera att "hårdingen" antingen undviker att gå promenader med den gruppen eller så rättar man in sig i ledet, förutsatt att även hunden har förstått att rycka i kopplet det gör man inte i denna gruppen! (hänvisar till Boxern på bilden i förra blogginlägget)

Under mina kundbesök så träffar jag många förvirrade människor som helt enkelt är så osäkra att de inte vågar fostra sin hund därför att de är rädda att de ska bryta mot någon regel. 

Så här kan vi ju inte ha det!

I nästa inlägg vill jag förklara varför kärlek är en hård metod (enligt mig)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln