Är vi överens?

Skriv ner vad som är en hård metod, och Ja även kärlek är en hård metod (enligt mig). Skriv ner vad som är en hård metod, och Ja även kärlek är en hård metod (enligt mig).

Så vad är en hård metod? När jag för en del månader tillbaka skrev denna frågan på min tidslinje inne på FB så blev jag ifrågasatt av en "kollega" om varför jag ställde denna frågan.  
För att jag tycker att det är intressant att höra vad  folk i allmänhet uppfattar som en hård metod. Och ärligt talat så är jag själv väldigt tveksam till vad som kategoriseras till att vara en hård metod.
Är en hård metod något som gör ont på hunden? Är en hård metod något som ger hunden lidande på något sätt? Är det bara fysisk beröring som ingår i denna kategorin? Är det upp till utövaren av den hårda metoden att bestämma om sin metod är hård? Hur kan vi bli överens i en så bred fråga när folk tycker och tänker så olika?

En grupp människor kan tillsammans komma överens om behandlingar som man inte ska göra mot hund. Men då pratar vi gemensamma regler som gemensamt beslutats och inte generellt "hårda metoder".
En grupp människor kan t.ex bestämma att "vi i denna gruppen rycker inte i hundens koppel" Och denna regeln är oftast inte nerskriven utan det är bara en regel som uppstod efter att en i gruppen blev ordentligt ifrågasatt  när denna ryckte i hundens koppel av en eller flera i gruppen. Eller en i gruppen har gått en kurs och på den kursen var det en hård metod att rycka i hundens koppel och vem vill väl vara en hårding mot sin vovsing. 
Man kan nästan garantera att "hårdingen" antingen undviker att gå promenader med den gruppen eller så rättar man in sig i ledet, förutsatt att även hunden har förstått att rycka i kopplet det gör man inte i denna gruppen! (hänvisar till Boxern på bilden i förra blogginlägget)

Under mina kundbesök så träffar jag många förvirrade människor som helt enkelt är så osäkra att de inte vågar fostra sin hund därför att de är rädda att de ska bryta mot någon regel. 

Så här kan vi ju inte ha det!

I nästa inlägg vill jag förklara varför kärlek är en hård metod (enligt mig)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • kicki vikingson » Gå fint:  ”Vi glömmer aldrig när du kom och lämnade älskade Lovis hos oss ; 6 nov 2009 utan..”

  • Helén Kisch » Projekthund:  ”Hej Jette Vet inte om du redan räknat med Ossi, eftersom vi pratade om att han k..”

  • Nada » Projekthund:  ”Hej, vi har en 3-år gammal shi-tzu som vi brukar lämna in för hundtrim. Han är v..”

  • Petra » Ronja 13 veckor:  ”Ronja ❤❤❤”

  • Susanne » Projekthund:  ”Hej! Din elev er velkommen til at være kreativ på Pixie. Det vokser jo ud igen;-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln