Vi älskar våra hundar! Med all rätt för de är underbara. Mina hundar ger mig många goa skratt och de tröstar mig när jag är ledsen, det har de gjort i hela mitt liv. 
En buffande nos under armen är mer läkande än något annat när man känner sig nere. 
Men kärleken till din hund kan även ställa till det rejält. När kärleken övergår till överbeskyddande då skadar man sin hund mer än man förstår och i mina ögon är detta den hårdaste metoden av alla hårda metoder. 
När du talar om för din hund att mörkret är otäckt. När du talar om för din hund att andra hundar är farliga. När du talar om för din hund att det är inget kul att vara ensam hemma.

Man talar om för sin hund att andra hundar är antingen farliga eller förbjudna att hälsa på när man undviker eller fyar dem i sin iver att ta sig fram till dem.
Hundar är olika....en del hundar utvecklar en frustration över att aldrig få hälsa på andra hundar och en del hundar utvecklar en osäkerhet, helt beroende av hur du agerar och vad det är för en hund som du har i kopplet.

Många jämför barn med hundar att uppfostran är den samma och jag håller med i mycket men låt oss nu vara ärliga.

Får ditt barn inte umgås med andra barn? Viker du av och väljer en annan väg när du och ditt barn möter andra barn? Lämnar du ditt barn ensam hemma om denna är rädd?
Nonchalerar du ditt barn när denna vrålar åt grannen att han ska dra åt helvete? 

Att överbeskydda din hund, som du gör av kärlek för att du inte vill att din hund ska skadas eller vara ledsen/ensam, KAN bidra till en rädd och osäker hund som KAN bidra till ont i magen, magsår och i förlängning klåda p.g.a stress. 

De flesta hundinstruktörer och hundpsykologer vet precis hur hunden har hamnat i sitt dåliga beteende, nämligen p.g.a att du är en dålig "ledare" och allt är naturligtvis DITT fel. 
Efter att man har fått höra det så är inte bara hunden osäker utan även hundägaren är osäker och DET är ingen bra kombination.

Det är lätt att vara efterklok när det handlar om barn och hundar.

Det är inte svårt att vända på hundens beteende om du lyckas vända på ditt eget beteende...
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Jette » Hundfrisörsutbildning:  ”Hej Emilia, Jag förstår hur du tänker. När man använder sig av ombetigning så e..”

  • Emilia » Hundfrisörsutbildning:  ”Mycket håller jag med om men just när det gäller godis på trimbordet gör jag int..”

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln