förväntningar

Förväntningar är bra så länge det inte övergår till något okontrollerbart, jag menar en känsla som hunden inte kan kontrollera. De flesta människorna kan ändå styra sina känslor och exempelvis inte skrika, studsa eller springa rundor när maten ska serveras. Hundar måste ha din hjälp att tagga ner och det hjälper man den bäst med att inte "haka på". 

Du får ingen mat om du hoppar-skäller-piper!

Man ska helst inte kommendera en hund till att vara stilla. Hunden ska själv komma på vad som ger utdelning och vad som inte ger utdelning.
En hund kan lära sig hur många kommandon som helst. 
Att sitta kvar, titta dig i ögonen och inte röra godisbiten, som du slängde på golvet, är ett inlärt kommando (vanliga kommandoord är Titta, sitt kvar, Nej, kontakt och när hunden får ta godiset så är det inlärda kommandoordet för det mesta varsågod. Att veta att man inte får ta "godisbitar" som trillar ner på golvet är något helt annat, det är sunt förnuft som kommit genom erfarenhet och mognad. 
Det är dessutom mycket trevligare att ha en hund som du inte måste kommendera hela tiden. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Jette » Hundfrisörsutbildning:  ”Hej Emilia, Jag förstår hur du tänker. När man använder sig av ombetigning så e..”

  • Emilia » Hundfrisörsutbildning:  ”Mycket håller jag med om men just när det gäller godis på trimbordet gör jag int..”

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln