Ny trend

Jag ser fler och fler som lägger, sätter hundar i grupper och går med många hundar runt sig. Är det svårt tror ni? 

Hundar som umgås nästan dagligen vill vara tillsammans i en flock....de är ju flockdjur...
Det är så klart mycket lättare att få hela flocken att sitta kvar än att en sitter kvar och de andra går. varför visar ingen det? då hade jag blivit impad :)

Har man fler hundar än 1 så kan man sätta dem bredvid varandra och sen kalla in en av dem. Jag brukar göra det med mina 4. När jag kallar in så kallar jag namnet och HIT. Om det blir fel så uteblir belöningen och vi gör om. det är ingen tävling om hur snabbt hundarna lär sig detta. det är faktiskt bra om det tar lång tid för när hundarna väl kan övningen så måste man ju hitta på en ny övning.
Har man bara en hund så kan man slänga godiset eller leksaken åt höger innan du kallar in hunden. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln