jag vill gärna skriva lite mer om detta med att hunden ska kommenderas hela tiden. 
Om vi kommenderar en hund till att sitta och ha ögonkontakt med oss när det kommer en mötande hund, ex, då är hunden under ett kommando vilket inte innebär att den har "valt bort" den mötande hunden. det innebär bara att den sitter kvar med ögonkontakt. det är egentligen inte det vi vill. Vi vill ju att ens hund ska kunna gå förbi en mötande hund utan att bli glad, arg, rädd. 
Vi måste tänka om! vi måste sluta kommendera våra hundar hela tiden. 
Så hur gör man? 
Om du inte är duktig på "timing" och kunskap i hur du ska agera då behöver du hjälp. Du behöver inte hjälp med att träna sitt-kvar-när-andra-hundar-går- förbi för det kan du. Du behöver hjälp med att läsa och förstå din hund av en duktig och erfaren hundmänniska. Jag skriver inte hundpsykolog därför hundpsykologer kan vem som helst bli.....jag blev ju det ;)
Du behöver någon som kan gå bredvid dig och förklara för dig allt vad din hund säger och allt som du gör som är fel och varför du gör fel och hur din hund tänker när du gör fel och hur du ska belöna din hund och varför du INTE ska belöna din hund. En tjatig jäkel som mig helt enkelt som kan lösa din hund och ditt språkproblem.
Jag har varit med om att ibland räcker det med en hand på axeln och en bekräftelse på att det är inget fel på din hund, detta löser vi. 
det är inte så att jag raggar kunder för min agenda är fullbokad till efter min semester, augusti. Men jag hoppas att ni kan hitta lite lösningar på problem genom denna blogg. 
Jag brukar säga som så att det är lätt att träna hund, ni ska bara göra som jag säger ;) 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • kicki vikingson » Gå fint:  ”Vi glömmer aldrig när du kom och lämnade älskade Lovis hos oss ; 6 nov 2009 utan..”

  • Helén Kisch » Projekthund:  ”Hej Jette Vet inte om du redan räknat med Ossi, eftersom vi pratade om att han k..”

  • Nada » Projekthund:  ”Hej, vi har en 3-år gammal shi-tzu som vi brukar lämna in för hundtrim. Han är v..”

  • Petra » Ronja 13 veckor:  ”Ronja ❤❤❤”

  • Susanne » Projekthund:  ”Hej! Din elev er velkommen til at være kreativ på Pixie. Det vokser jo ud igen;-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln