Kommando

jag vill gärna skriva lite mer om detta med att hunden ska kommenderas hela tiden. 
Om vi kommenderar en hund till att sitta och ha ögonkontakt med oss när det kommer en mötande hund, ex, då är hunden under ett kommando vilket inte innebär att den har "valt bort" den mötande hunden. det innebär bara att den sitter kvar med ögonkontakt. det är egentligen inte det vi vill. Vi vill ju att ens hund ska kunna gå förbi en mötande hund utan att bli glad, arg, rädd. 
Vi måste tänka om! vi måste sluta kommendera våra hundar hela tiden. 
Så hur gör man? 
Om du inte är duktig på "timing" och kunskap i hur du ska agera då behöver du hjälp. Du behöver inte hjälp med att träna sitt-kvar-när-andra-hundar-går- förbi för det kan du. Du behöver hjälp med att läsa och förstå din hund av en duktig och erfaren hundmänniska. Jag skriver inte hundpsykolog därför hundpsykologer kan vem som helst bli.....jag blev ju det ;)
Du behöver någon som kan gå bredvid dig och förklara för dig allt vad din hund säger och allt som du gör som är fel och varför du gör fel och hur din hund tänker när du gör fel och hur du ska belöna din hund och varför du INTE ska belöna din hund. En tjatig jäkel som mig helt enkelt som kan lösa din hund och ditt språkproblem.
Jag har varit med om att ibland räcker det med en hand på axeln och en bekräftelse på att det är inget fel på din hund, detta löser vi. 
det är inte så att jag raggar kunder för min agenda är fullbokad till efter min semester, augusti. Men jag hoppas att ni kan hitta lite lösningar på problem genom denna blogg. 
Jag brukar säga som så att det är lätt att träna hund, ni ska bara göra som jag säger ;) 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln