Vad ska man göra?

Barn ska inte få "misshandla" våra hundar, slå dem med leksaker, dra dem i svansen och allt det där som små barn gör. Hundar får inte bita barn, dra dem i kläderna och allt sånt där som hundar gör. Är vi överens?
Du kan kanske lära ditt eget barn hur man ska uppföra sig mot hunden men du kan aldrig garantera att grannens barn vet hur de ska uppföra sig mot hunden. Och den minuten som du inte har koll på vad barnet gör mot hunden ... För vi vet ju att barn gör förbjudna saker när ingen ser...eller hur?
Vi måste lära hunden hur den ska agera när den känner sig trängd. 
Att tillåta hunden att få säga ifrån är inget bra alternativ. Det är lätt om inte ganska säkert att det som börjar med en morrning slutar med ett bett.
Det vi vill är att hunden ska gå ifrån barnet om barnet är stygg vid den.

Så här gör jag.
Om hunden morrar åt någon så talar jag om för hunden att gå iväg. Det spelar ingen roll vart hunden går, bara den går iväg. Jag visar med mitt kroppsspråk att hunden ska gå genom att gå emot den, liksom fösa bort hunden. 
När hunden har förstått att det den gjorde var förbjudet och fel så säger jag till barnet att så får hen inte göra. Men först EFTER att jag föst undan hunden - VIKTIGT!!
Detta gäller vart än hunden ligger-------ÄVEN på hundens egen plats!!!
För små bebisar förstår INTE att hunden har en frizon OCH äldre barn älskar att tetas med hundar, speciellt när de låter roligt....morrning bl.a
När du står och t.ex lagar mat så ser du inte vad som händer i andra rummet och om du har lärt hunden att den ska gå iväg så kommer den att gå iväg och gå iväg och gå iväg och gå iväg och till sist står den vid dina ben i köket och DÅ kan du styra upp det hela med att säga åt barnet att hen inte får slå hunden med geväret ex. 
Du kan nu slappna av och veta att om hunden behöver din hjälp så kommer den till dig istället för att ta hand om saken själv.
Svårare är det inte :)


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • kicki vikingson » Gå fint:  ”Vi glömmer aldrig när du kom och lämnade älskade Lovis hos oss ; 6 nov 2009 utan..”

  • Helén Kisch » Projekthund:  ”Hej Jette Vet inte om du redan räknat med Ossi, eftersom vi pratade om att han k..”

  • Nada » Projekthund:  ”Hej, vi har en 3-år gammal shi-tzu som vi brukar lämna in för hundtrim. Han är v..”

  • Petra » Ronja 13 veckor:  ”Ronja ❤❤❤”

  • Susanne » Projekthund:  ”Hej! Din elev er velkommen til at være kreativ på Pixie. Det vokser jo ud igen;-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln