Det är ok att säga NEJ

Jag och Zeb Jag och Zeb

Hundkurser finns det gott om och det är omöjligt att veta vilka som passar dig och din hund. Kan man så tycker jag att man ska åka till hundskolan och "spionera". Ibland kan det löna sig att köra en bit för att gå kurs med sin hund hos någon instruktör som man har hört väl om. Och så tränar du ju hunden på att åka bil samtidigt :)

Om man går på kurs och instruktörern säger att man ska göra något mot sin hund som inte känns rätt, vad det än är, så är det OK att säga NEJ.
Det kan vara t.ex att släppa sin hund på inkallning. Om man känner oro inför att släppa hunden så blir det ändå ingen bra inkallning. 
I det fallet man känner så då kan man ta egen lina med sig på kursen.
Tips är att ha "träningsväskan" med sig på kurs. I väskan har man bollen, gosedjuret, linan, godiset, mammas skinhandske, husses sko ;)
Hunden lär sig fort att väskan är med och i den ligger alla favoriterna. 

Jag själv tränar inte mina hundar före 5 månaders ålder. Tiden innan knyter vi bara band i form av mysstunder och intressanta promenader. 
Om vi sedan går en kurs så ska det synas på oss att vi är ett par att vi hör ihop. Jette utan Zeb finns inte Zeb utan Jette finns inte - vi är ETT och vi lämnar aldrig varandra för någon annan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Jette » Hundfrisörsutbildning:  ”Hej Emilia, Jag förstår hur du tänker. När man använder sig av ombetigning så e..”

  • Emilia » Hundfrisörsutbildning:  ”Mycket håller jag med om men just när det gäller godis på trimbordet gör jag int..”

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln