Innehållsrikt liv

De senaste två åren har varit galet innehållsrika och extremt lärorika och ett litet USCH-ord, se föregående inlägg, är knappast något som kan sätta denna hund-nörden i gungning ;)

På tal om innehållsrikt liv så är det ganska viktigt att våra hundar får det och desto mer intelligent hunden är desto viktigare är det att hitta på lite roligheter med den på dagarna.
Jag skriver "ganska viktigt"  därför att man behöver inte som hundägare sätta sig i skamvrån bara för att man under en tid inte klarar att aktivera sin hund så mycket som de flesta "hundexperterna" förespråkar. Kanske vi t.o.m aktiverar våra hundar för mycket?
Lakien Ebba, min daghund kan tänka sig att hitta på roligheter hela dagarna. När Ebba började sin dagsvistelse här hos mig så tränade vi mycket på "gå fint" och sånt som leta godis, hoppa upp och ner på stubbar och annat för att hitta varandra och liksom vinna hennes kärlek. Det tog sin lilla tid, minst sagt men trägen som jag är så fick jag till sist kontakt med Ebbas hjärna. 
Efter all träning och sammanknytning så kommer vi till stadiet, "att kunna vara oföretagsam". 
Det är exremt viktigt att kunna vara oföretagsam!
Det är exremt viktigt att kunna vara oföretagsam!
Det är exremt viktigt att kunna vara oföretagsam!
Det är exremt viktigt att kunna vara oföretagsam!
Det är exremt viktigt att kunna vara oföretagsam!
Har ni förstått!! :)

Det var allt för idag, mer om vikten att vara oföretagsam i nästa blogginlägg.

Kolla på Baloo, han vet hur man knyter band med en nykomling ;)
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln