oföretagsam

Oföretagsam är i min värld inte det samma som passiv. Passiv är att inte göra någonting alls medan oföretagsam är att ta det lugnt även om man är rörlig liksom, hmmm nåja något sånt....
Let me explain! (lite engelska där så att ni ska tro att jag är lite begåvad....;)
Din hund behöver att lära sig att vara oföretagsam och inte stressa upp sig av dofter, barn, andra djur m.m
Och det är inte lätt. 
Tänk er att försöka få en 7-åring oföretagsam på Tivoli - svårt, eller hur?
Tänk dig att ditt barn beter sig som om att ni alltid är på Tivoli....ni har ett problem! ...
Problemet med överexalterade hundar kanske går att hantera men vissa dagar är det rent ut sagt ett helvete...Regniga dagar t.ex för då är man inte så sugen på att gå ut och när man är sjuk. Ja ja ja jag vet det finns inget dåligt väder men det är ju typ bara supermammor som beger sig ut sådana dagar. Sånna som jag tänder brasan, tar ett glas vin och tackar gud för att sådana dagar finns :) och då vill jag inte bli störd av en pipande-hoppande-travande-kom igen matte vi går ut- hund!

Det man inte ska göra när hunden är sådär "jobbig" är att aktivera hunden inne av den anledningen att hunden ska bli supertrött och sen somna för att den har aktiverat hjärnan i 10 minuter, exempel på det är att gömma godisar överallt som hunden ska hitta.
Efter 10 minuter har man en hund bredvid sig som säger
- jag har hittat godiset nu, jag har hittat godiset nu, jag har hittat godiset nu hallååååå jag har hittat godiset nu, sååååå vad ska vi nu hitta på?, vad ska vi nu hitta på?, vad ska vi nu hitta på?, vad ska vi nu hitta på?
Ni förstår va? Jobbigt!! och det förstör liksom vin-brasa stunden....
Mina hundar och jag är förbi det och mina hundar kan sova bort hela dagar.
Lite svårare är det för dagishunden - men hon är bra mycket bättre på att vara oföretagsam idag än för ett par månader sen.

Hur tränar man detta då? Du ser till att vara oföretagsam själv. I början blir det kanske lite protester från hunden men efter ett tag så lär den sig att gilla mysiga dagar framför brasan den med.


 

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln