Kissar inne....

Hundar, mest hanar och till största delen små, som markerar inne....vad beror det på?
Jag vägrar att tro på att,  som jag fick höra på min utbildning till hundpsykolog, det är hundägarna till de små hundarna som tycker att lite kiss på väggarna - är inte  så farlig.
Tänk om det hade varit så lätt...aha du har en liten hund, hmmm då bryr du dig inte på att ditt hem luktar kiss...
Fast jag kan hålla med om att det är lite jobbigare med en Newfoundland pöl än en Chihuahua pöl :D 

Min teori är att många små hundar är stressiga. T.ex så joggar små hundar runt hela dagarna både inne och på promenader. Massage kan hjälpa hunden att varva ner. Tänk också på att hög volym i hemmet kan stressa många hundar ex. TV, Radio, springande högljuda barn....
Små hundar har också större problem med att  vara  den självklara ledaren och än svårare blir det när nya hundar kommer till familjeflocken.
Små hundar har svårt för att hävda sig, att upprätthålla ordning i flocken (om man har flera hundar hemma)  De markerar då för att verka större typ liten i flocken stor i doften...
I det fall där hunden ser det som sin uppgift att leda så gör du hunden en tjänst genom att säga "du behöver inte ta dig an den rollen, jag tar över f.o.m nu)
XL hundar markerar mycket sällan, faktum är att jag aldrig har hört om en XL hund som kissar inne. Att lära hunden att lunka på promenader är faktiskt ingen dum idé, så att promenaderna blir avstressade. Det ger också hunden en chans att ta in allt runt omkring så som alla dofter, synintryck och ljud.
Det är inte en medfödd kunskap hos hundar att veta att kroppen mår bra av att vila och det finns ingen hundpsykolog man kan gå till som säger till hunden att varva ner och sen skriver ut en tablett.
Man måste också se till så att hundens behov blir uppfyllda. Min storpudelhane t.ex han behöver sin lilla mysstund med matte på kvällen. Och Västgötahanen - han har en lite udda behov - att borra in nosen i min armhåla varje kväll!! 
Vilka behov har din hund?

Ni har väl inte missat att läsa om VM-laget i hundfrisering? och om alla våra underbara sponsorer?

Groom Team Sweden

 

​​

 


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln