Styra eller förstå?!

Det är lätt att, om man har problem med sin hund, börja styra och dominera (eller försöka dominera) sin hund. Jag gillar egentligen inte ordet LYDA. Jag tycker att det finns för mycket makt i ordet LYDA.
KONTAKT är det ordet som jag hellre använder. 
 

  1. Få kontakt med din hund.
  2. Lär din hund saker.
  3. Lär din hund ord.

Men jag är av den åsikten att jag tycker att man måste sätta ner foten när man måste sätta ner foten ;D
Men HUR man sätter ner foten - det är det som är frågan....igen, Vad är hårt och vad är mjukt? Vad är FÖR hårt och kan det bli FÖR mjukt?

Vem du än frågar så kommer du att få olika svar och jag är också av den bestämda åsikten att både mjukisar och hårdingar inte vet var gränsen går, när man måste ta och tänka om för hundens och hundägarens bästa.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln