Åskrädsla

Många hundar är rädda för åskan. En del hundar är det för att någon annan i familjen/flocken också är det andra har bara blivit rädda.... men det är mer ovanligt än vanligt att en hund blir rädd utan att ha sett att även andra reagerar på vad det nu är som låter, syns, känns.
Hur tränar man bort det då.....
Jag har och har haft hundar med åskrädsla. De som har rädsla idag är Brasse (västgötaspets och Sinika (storpudel).
Sinika vill ligga nära och det har jag alltid hört att det inte är bra för då tröstar man hunden säger man, skitsnack säger jag. Du måste ju inte prata och gulla med hunden. Låt hunden ligga där bara medan du gör det du brukar göra på alla andra dagar då det inte åskar. 
Brasse flåsar och skakar. Han säger vi till ska gå och lägga sig, bestämt, det låter hemskt och hårt med det hjälper på honom. Jag tror (för ingen kan ju med säkerhet veta vad hundar tänker och känner) Att kommandot "gå och lägg dig" är så pass befäst så att han kan inte låta bli att följa, med det är så klart svårt när man är rädd. Men i Brasses fall så blir det komplicerat att göra något som är  BEFÄST och SVÅRT och han behöver mycket tankeverksamhet för att kunna följa. Och detta gör att han inte tänker så mycket på åskan. 

Folk frågar efter hundkurser och som skrivet så har jag tyvärr slutat med kurser och erbjuder bara privatkurser med och till 1 eller 2 hundar.
Det sprids mycket gossip i hundvärlden men de som håller en professionell nivå och tillika är duktiga är hundens utbildningakademi och i Malmö hittar ni Peter Carlsson. Så därför rekommenderar jag dem!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • kicki vikingson » Gå fint:  ”Vi glömmer aldrig när du kom och lämnade älskade Lovis hos oss ; 6 nov 2009 utan..”

  • Helén Kisch » Projekthund:  ”Hej Jette Vet inte om du redan räknat med Ossi, eftersom vi pratade om att han k..”

  • Nada » Projekthund:  ”Hej, vi har en 3-år gammal shi-tzu som vi brukar lämna in för hundtrim. Han är v..”

  • Petra » Ronja 13 veckor:  ”Ronja ❤❤❤”

  • Susanne » Projekthund:  ”Hej! Din elev er velkommen til at være kreativ på Pixie. Det vokser jo ud igen;-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln