klippa Klor

När du ska klippa klorna på din hund så ska den helst inte vara stressad, speciellt om det är en valp som aldrig har fått sina naglar klippta innan. Prata inte med hunden om den stressar utan vänta tills hunden har lugnat sig och beröm då detta beteende. Om hunden rycker oavbrutet så håll kvar tassen och vänta tills hunden slutar rycka, det kan ta någon minut innan hunden slutar. Om hunden blir mycket stressad så måste man klippa klorna minst 1 gång / vecka och då kan det vara bra om man börjar med att fila på klorna. 
Man ska aldrig hålla hunden hårt en längre stund då hundar inte tycker om att bli fasthållna. 
De hundar som har vita klor är lättare att klippa då man ganska tydligt kan se pulpan i klon. Men man ska ändå tänka på att vara försiktig för den sista biten på pulpan kan vara så tunn att den inte syns, inte ens i en vit klo.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln