KORT ELLER LÅNG FRISYR?
Som hundfrisör är det för mig viktigt att klippa hundarna i en frisyr som blir hållbar. Bor man på landet och hunden springer på fälten, ja då kan det vara lämpligt att klippa hunden i en kort frisyr. Bor man i stan så kanske man hellre väljer att gå lite oftare och ha en snygg, kanske rastypisk frisyr på sin kompis. Men beroende på vilken typ av päls hunden har så är det inte alltid lämpligt att klippa enda ner till huden. Hundens päls kan få en mycket sämre kvalité och pälsen på vissa raser (ex. Pomeranian, Siberian Husky, Samojed) kan t.o.m sluta växa och hunden blir för alltid kal. Här får man som kund helt enkelt lita på sin hundfrisör, som ska vara utbildad i detta. 
Vidare, en kort päls innebär inte per automatik att pälsen blir lättare att sköta. Det finns olika klipptekniker och knep för att få till en lättskött frisyr.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln