EN DAG I SALONGEN
10.00
startar dagen med en cockerpoo :D som ville bli lite vårfin. Tredje gången gillt för denna pojken! Han hade blivit kortklippt de andra två gångerna men nu ville han ha lite päls kvar ;), eller matte ville det (för hundar kan inte prata). Tekniken på honom blev, maskin på kroppen
(c:a 2 cm) och handklippta ben, med en urtunningsax/effileringsax. Effileringsaxen gör pälsen kortare och tunnare utan raka klipp. Perfekt vårfrisyr :)
12.00 LUNCH, som äts med hunden i salongen, jag äter alltid 2 grova leverpastejsmackor med rödbetssallad (maken säger att jag är som en hund, vanedjur...finns säkert en diagnos på det också)
13.00 En Bichon Frisé som också ville ha en kort frisyr men ändå se ut som en Frisé med det rastypiska runda huvudet. Tvätt med Special Ones shampo och balsam, som gör pälsen vit, glansig och mjuk. Hunden brukar hjälpa till på husses arbete verkade det som, jord, frön & små kvistar i pälsen (blomsterbutik). Han tyckte inte om att få vatten i ansiktet så både han och jag blev duschade :D. Men väldigt duktig på sitt allra första besök hos mig.
14.00 Lillebror kommer hem och han frågar alltid samma frågor - vad blir det för mat? kan jag ta glass? <3
15.00 Sist, och minst, Yorken Flisan som också fick en vårfrissa med kort på kroppen och handklippta ben. Flisan är här hemma hos oss ibland när matte o husse arbetar. Hon ligger på trappan till andra våningen och håller koll på våra hundar, undrar vad hon tänker? :) Och undrar vad våra hundar tänker :D - jaha där kommer Flisan och där går hon till trappan....
17.00 börjar jag på middagen samtidigt som jag sätter mig vid datorn och skriver lite, om något jag länge velat göra men inte haft tid. 
18.30 familjen samlas vid middagsbordet och stående fråga....vad kommer på tv:n? 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln