På fredag den 5/5 åker jag till Manchester, är åter i salongen måndag den 8/5 14.00.
I Manchester ska jag representera Andis, som är huvudsponsorer på en hundfrisörstävling. Otroligt spännande och det är min premiärtur under Andis :)

Nu för tiden är nästan alla hundar tandlösa och kastrera då det har blivit ett måste att se över tänderna på hunden och ofta dras det ut några stycken. Och medan man ändå ska dra lite tänder så kan man lika gärna kastrera samtidigt, eller vice verca. 
När jag var barn så fanns det nästan inga kastrerade hundar och tänderna på våra hundar var aldrig några problem. 
Varför denna utvecklingen? 
När jag var barn, c:a 40 år sedan :0 då åt hundarna det vi åt, rester och ibland lite märgben. Vi borstade aldrig tänderna på dem, de var inte överviktiga och aldrig sjuka. Men NU, ja nu ska hundar ha specialfoder, retriverfoder, pudelfoder, cockerfoder (vilket borde innebära att cockerpoo får hälften pudelfoder och hälften cockerfoder?! Nu får det snart räcka med trams i hundvärlden. Våra hundar ska må bra, punkt slut, det är vi överens om men ibland går det för långt! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln