klippa

Chow Chow - klippas eller inte? Chow Chow - klippas eller inte?

Ganska ofta ställs hundfrisören inför ett val, att klippa enligt kundens önskemål eller klippa utifrån pälsens o hundens bästa. Det kan vara t.ex en supertovig hund som inte går att kamma ur och där man måste maskinklippa bort allt.  Eller så kan det vara någon som vill klippa ner hela hunden fast pälsen inte alls bör klippas. Hundfrisören ska ha tillräckligt med kunskap för att kunna informera dig om vilken behandling som är den bästa för hunden. 
Pudlar, exempelvis, kan klippas ner hur kort som helst och pälsen växer ut helt oförstörd. Men en Chow Chow som på bilden, den pälsen blir förändrar i kvalité. Samma sak händer när du kastrerar din hund. Det är kunden som bestämmer men tänk på att efter en klippning, blir pälsen aldrig den samma...

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln