Griffoner, som på bilden, ska inte bara plockas på rygg och ben. Den ska även plockas på nosrygg och i ögonvrå. I ögonvrån ja... usch! Varför? det ska jag förklara!
När man plockar eller klipper ett hårstrå så växer det ut ett nytt, okej? Om du plockar så blir de nya hårstråna raka och om du klipper så blir de nya hårstråna krulliga. Efterson Griffonen är en trubbnos och har hår på nosrygg, nära ögonen, så petar de krulliga hårstråna hunden i ögonen. Men om du rycker så växer stråna rakt ut och petar inte hunden i ögonen. Om man väljer att klippa hårna, trots allt, så måste man förstå att håren måste klippas och hållas efter ofta. Eftersom inte många hundägare vågar/kan hantera saxen så nära hundens ögon så är det bättre att låta frisören rycka bort dem.  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

  • Katarina » stort tack för denna säsong:  ”Tack själv Jette och ha en trevlig semester.”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln