Iliopsoas

Muskeln med det konstiga namnet Iliopsoas är spänd på många hundar. iliopsoas är en höftböjare och när en hund visar sin undergivenhet så är det just denna muskeln som hunden använder när den drar svans och rumpa under sig. Om hunden är kutryggad längst bak vid rumpan så kan det bero på problem med just denna muskeln, Iliopsoas, se bild.
Muskeln behöver sträckas ut och det gör hunden naturligt när den sträcker på sig eller klättrar upp för höga stenar, exempelvis. Hundar som går promenader på enbart plan mark kan också få problem med denna muskeln. 
För att få bukt med denna muskeln så kan man med sin hand på hundens ryggrad massera muskeln på båda sidor. Ena sidan blir då med tummen och den andra med resterande fingrar. Anledningen till att jag rekomenderar detta sätt är att det är enkelt, inget kludd med att lägga hunden på mjukt underlag och massera i cirkelrörelser...bla bla bla...ni förstår ;)
+ låt era hundar hoppa och klättra på promenaderna. 

Hoppas nu njuter i solen som kom till Skåne idag :)

Etiketter: massage

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln