Pälsinformation

Jag har lagt till en ny länk här på hemsidan. Ni hittar den längst ner bland flikarna här till vänster. Den sidan är under uppdatering och mer pälsinformation kommer så småningom.

Så här i sommartider, även om solen inte syns till så mycket, så vill jag rikta ett varningens finger till er som har en dubbelpälsad hund ex. Spetstyp, Golden, Schäfer, Siberian Husky...
Hundens naturliga pälslager är till för att skydda huden mot kyla och solens UV strålar och ska inte rakas bort med en klippmaskin. Det man däremot måste göra är att borsta och kamma ur varm och tjock ull. Vissa säger att det är som att ta av sig vinterjackan om man rakar sin hund. Men detta stämmer inte riktigt för vi springer inte runt nakna. Men om du tar ut all dun från en dunjacka och har på enbart tyget, då blir det ganska svalt och tyget skyddar dig från solens farliga UV.
Om din hund p.g.a allergi, medicin eller kastrering har fått en päls som inte längre har kvar sin naturliga egenskap så kanske man måste göra en radikal klippning för hudens bästa. Men då måste man tänka på att skydda huden från solens strålar med t.ex ett tunt tyg. Det funkar alldeles utmärkt med en vanlig T-shirt med en knut på ryggen så att den inte hänger ner för mycket under magen och ivägen då hunden kissar.

Ha en fortsatt trevlig sommar, hoppas solen kommer snart.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • kicki vikingson » Gå fint:  ”Vi glömmer aldrig när du kom och lämnade älskade Lovis hos oss ; 6 nov 2009 utan..”

  • Helén Kisch » Projekthund:  ”Hej Jette Vet inte om du redan räknat med Ossi, eftersom vi pratade om att han k..”

  • Nada » Projekthund:  ”Hej, vi har en 3-år gammal shi-tzu som vi brukar lämna in för hundtrim. Han är v..”

  • Petra » Ronja 13 veckor:  ”Ronja ❤❤❤”

  • Susanne » Projekthund:  ”Hej! Din elev er velkommen til at være kreativ på Pixie. Det vokser jo ud igen;-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln