Pälsinformation

Jag har lagt till en ny länk här på hemsidan. Ni hittar den längst ner bland flikarna här till vänster. Den sidan är under uppdatering och mer pälsinformation kommer så småningom.

Så här i sommartider, även om solen inte syns till så mycket, så vill jag rikta ett varningens finger till er som har en dubbelpälsad hund ex. Spetstyp, Golden, Schäfer, Siberian Husky...
Hundens naturliga pälslager är till för att skydda huden mot kyla och solens UV strålar och ska inte rakas bort med en klippmaskin. Det man däremot måste göra är att borsta och kamma ur varm och tjock ull. Vissa säger att det är som att ta av sig vinterjackan om man rakar sin hund. Men detta stämmer inte riktigt för vi springer inte runt nakna. Men om du tar ut all dun från en dunjacka och har på enbart tyget, då blir det ganska svalt och tyget skyddar dig från solens farliga UV.
Om din hund p.g.a allergi, medicin eller kastrering har fått en päls som inte längre har kvar sin naturliga egenskap så kanske man måste göra en radikal klippning för hudens bästa. Men då måste man tänka på att skydda huden från solens strålar med t.ex ett tunt tyg. Det funkar alldeles utmärkt med en vanlig T-shirt med en knut på ryggen så att den inte hänger ner för mycket under magen och ivägen då hunden kissar.

Ha en fortsatt trevlig sommar, hoppas solen kommer snart.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln