Psykologi vid hundfrisering

Daglig pälsvård är viktigt. Här nedan får ni lite tips om hur ni kan hantera hunden.


Var försiktig när du ger hunden beröm!
När man borstar och kammar och klipper hunden så kan det hända att man råkar kamma lite hårt och att det då gör ont. Om man då samtidigt säger ”duktig” eller ”bra” till hunden kan hunden förknippa de orden med att det kommer att göra ont.

Hunden kommer att vara lugn, duktig och stilla om du uppmuntrar det. 
Om du blir stilla och tyst när hunden bråkar så kommer hunden att sluta med det eftersom det inte ger utdelning i form av uppmärksamhet från dig. Så varje gång som hunden bråkar så ska du bli stilla och tyst. 

Gör ingen stor affär om det råkar göra ont.
Hundar funderar inte så mycket på smärtan om du inte gör en stor affär av det. Fortsätt som vanligt bara men tänk på att kanske inte borsta, kamma lika hårt som du gjorde när hunden sa ifrån.

Börja på nytt ställe.
Om hunden blir trött när du har borstat ryggen så ta en paus till nästa dag. Nästa dag behöver du inte borsta ryggen, då börjar du borsta benen.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Jette » Hundfrisörsutbildning:  ”Hej Emilia, Jag förstår hur du tänker. När man använder sig av ombetigning så e..”

  • Emilia » Hundfrisörsutbildning:  ”Mycket håller jag med om men just när det gäller godis på trimbordet gör jag int..”

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln