Groomers helper

Groomers helper är ett litet koppel som man sätter fast på galgens nedre del och sen kopplar fast hunden i. Kopplet gör så att hunden inte kan vända sig på bordet och inte ta upp huvudet. Kopplet som sitter uppe på galgen förhindrar hunden från att hoppa ner. 
Snedbelastning på nacken kan ge skador liksom snebelastning när hunden drar i kopplet på promenaden. För att förstå så kan man hålla sin hand på ena sidan nacken och trycka huvudet mot i 10 minuter.
I min salong använder vi inte "groomers helper" utan vi arbetar med mental stimulans i största möjliga utsträckning. Det vill säga att vi arbetar med att lära hunden att vara still.
När ni borstar, plockar fästingar och kontrollerar ögon och öron på hunden hemma då vill ni att hunden ska stå still, eller hur? 
Jag hjälper er med detta då jag visar era hundar vad det är som man förväntar sig och vad det är som krävs av hunden för att belöningen ska komma (ord och mys). Bestraffning då? Bestraffning lönar sig inte då detta gör hunden rädd och orolig. Jag jobbar med att nonchalera fel beteende och belöna rätt beteende. 
Många hundar får dessutom panik av att sitta fast, och de vet skillnaden på fast och att vara lös - är hunden lös hemma, ja då vet den att den kan komma undan. 
När hunden tränas mentalt så blir den trött och en trött hund orkar inte bråka men en FÖR trött hund blir också svårhanterad, det löser jag med vila i 15 minuter (vilket jag säkerligen också behöver). Ny hund i salongen tar tid men det är ett så mycket trevligare arbetssätt.  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln