Långhåriga hundar

Något av det vackraste som finns är en välskött Shih tzu, Lhasa Apso, Coton De Tulear m fl.
Men dessa långhåriga vackra hundarna behöver omfattande pälsskötsel med både karda, kam, shampo, balsam och torkning. Det har blivit lite av en fluga att klippa dessa hundar i en kort frisyr med ett sött huvud, vilket är otroligt gulligt och många gånger en nödvändighet då pälsen har tovat igen sig rejält. 
Allt som oftast så rekommenderar jag mina kunder att inte klippa sina hundar, av dessa typer, då den nya pälsen kommer att växa ut och vara förstörd i sin struktur. Pälsen förlorar sin glans, sin färg och sin vattenavstötningsförmåga. Pälsen kommer att kräva lika mycket skötsel, om inte mer, när den är längre än 3 cm eftersom strukturen ändras från blank och slät till matt vilket gör att pälsen tovar sig lättare. Det tar 2-3 år innan pälsen har blivit av med valppälsen och den mer lättskötta vuxenpälsen har kommit fram. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Jette » Hundfrisörsutbildning:  ”Hej Emilia, Jag förstår hur du tänker. När man använder sig av ombetigning så e..”

  • Emilia » Hundfrisörsutbildning:  ”Mycket håller jag med om men just när det gäller godis på trimbordet gör jag int..”

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln