tips: Underullskarda

Underullskardan använder jag på alla hundar med underull. Underullskniv/trimkniv använder jag också men den kniven ska man vara väldigt försiktig med så att man inte skär av den sträva pälsen, på t e x Schnauzer. 
Med underullskardan kan du inte skada pälsen eftersom dess blad inte är vassa. Bladen är enbart till för att greppa tag om ullen och dra ut den.
I salongen tar jag först kardan, om ullen är riklig och sen kniven för att ta bort de sista som inte fastnade på kardan. 

Det går en massa myter om allt möjligt inom pälsvård. Men ni ska bara göra som jag säger så blir det bra ;P

P.s Det går bra att ta dela med sig av detta enkla tips.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln