Tibetansk spaniel

"Den attraktiva pälsen är mycket lättskött. En rejäl genomgång med borste och kam en gång per vecka räcker i allmänhet, utom under fällningsperioderna." (svenska kennelklubben)

Hunden på bilden komer till min salong höst och vår. Ägarna vill ha den lättskött och kort på benen, spara svans och öron. 
Jag kammar hunden med en Underullskarda från Andis, finns att köpa i min salong eller hos Andis återförsäljare. Kardan hakar fast i all lös ull och du kan försiktigt och enkelt dra upp det. 
All lång och mjuk päls som kardan inte får tag i plockar jag bort med fingrarna, jag klipper inte i pälsen för det förstör pälsens struktur. När jag har plockat klart så klipper jag bort resten av det långa (c:a 90% plockas, kammas och 10% klipps) eftersom ägaren vill ha det kort och lättskött.
Hunden är tvättad med Arteros Schampo, finns i min butik eller på 4dogs.se. 
Det fanns inga tovor och pälsen är varken torr eller skadad så balsam är onödigt. 
Efter att hunden fönats helt torr så går jag efter med plockning och klippning igen. Jag klipper klorna och kollar om tänderna är fina och friska. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln