hundar med speciella behov

Denna veckan, som var den sista lediga tiden innan jul, har fyllts på med en hel del förstagångs hundar. 80% av mina förstagångs kunder är nervösa, rädda och en del svarar med att hugga. Det är en del av mitt arbete och eftersom jag gillar utmaningar så är även de hundarna mycket välkomna. De har rent av en speciell plats i mitt hjärta. Att hantera en hund som av någon anledning är rädd kräver en stor portion av tålamod och kunskap. Lösningen till att få en rädd hund att bli mindre rädd är inte att vara bestämd, hård och konsekvent. Lösningen till hur jag får hunden att bli mer avslappnad och lugn vet jag faktiskt inte innan jag har träffat hunden. Alla hundar är olika och det går inte att säga exakt hur man ska hantera rädda hundar. Jag kan rekommendera att man går en kurs eller bokar in en föreläsning om ämnet. Finns det en rädd hund att visa på så kan jag visa live hur jag hanterar just den hunden. Det underlättar för alla parter som behöver hantera hunden om hundens erfarenhet vid pälsvård är lugn och harmonisk. Det handlar inte om respekt för hundägaren, hundfrisören, veterinären. Har din hund gott om tillit och god erfarenhet  vid hantering så kan vem som helst hantera hunden.
Så är det bara ;)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln