snö och slask

Nu har det äntligen kommit lite snö här i Lockarp. Och som alla andra år så blir folk helt överumplade. Vinterdäcken ska på och hunden ska bli julfin. Problemen är bara att bildäckasfirmorna hinner inte med alla och Hundfrisörerna är fullbokade, de flesta i alla fall.
Jag, minstingen och hundarna är däremot överlyckliga över att snön kom. Männen i huset...inte lika entusiastiska. Jag hade några elever med lärarinna på besök här för en vecka sedan så nu är Sinika helt kortklippt, Brasse nybadad och lilla Malin nytrimmad. Det innebär att ingen snö fastnar på de tre hundarna i alla fall. Men till er som har långhåriga hundar, som inte fått tid till någon hundfrisör innan jul, kommer här lite tips.

1. Knugga inte en våt päls torr med en handduk. Tovor bildas direkt då. Doppa ner tassarna, benen i en hink med varmt vatten, som ni eventuellt förberett innan promenaden. Pressa ut vattnet i en handduk eller ännu bättre, i hushållspapper.
2. När hunden är fuktig, spraya på balsam (ex Arteros Matt-X) och kamma hunden med en gles stålkam (bästa och mest prisvärda är Andis Stålkammar)
3. När hunden är helt torr, gå över med kammen igen. Glöm inte att armhålor och de genitala delarna också blir väldigt toviga och det känns inte skönt (kan jag tänka mig)

Idag har vi besök av Brasses syster, Lovis och hon ska få sitt julbad :) 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln