Vad gör ni på promenaderna?

Har du och din hund kvalitativa promenader eller är det ut, kissa så fort som möjligt och sen in igen? Många hundar som kommer in i salongen har problem med stela muskler och leder. Hur gör vi för att Hjälpa våra hundar från att bli öm och stel? Vi kanske byter foder som är framtagit för äldre hundar, men räcker det? blir hunden mer rörlig av det och kan det ersätta all tänkbar träning som våra gamla hundar behöver. Jag är långt ifrån en foderexpert men tror inte att foder är lösningen på att få stela muskler att bli ostela...
Hårdast drabbade av stelhet är "cityhundarna" de hundar som går asfaltspromenader morgon, middag och kväll. Cityhundar är absolut inte understimulerade i huvudet för det finns mycket att hålla koll på i stan. Men promenaderna på asfallt blir monotoma. 
Hjälp din hund genom att någon gång varje vecka få gå på kuperad mark. Springa uppför och nedför backar, hoppa över sten och diken, springa efter bollen och sen svalka av sig i vattnet. Du får inte bara en lycklig hund utan även en hund som kan röra sig fri från krämpor under sina sista år.

Feel free to ask questions:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • kicki vikingson » Gå fint:  ”Vi glömmer aldrig när du kom och lämnade älskade Lovis hos oss ; 6 nov 2009 utan..”

  • Helén Kisch » Projekthund:  ”Hej Jette Vet inte om du redan räknat med Ossi, eftersom vi pratade om att han k..”

  • Nada » Projekthund:  ”Hej, vi har en 3-år gammal shi-tzu som vi brukar lämna in för hundtrim. Han är v..”

  • Petra » Ronja 13 veckor:  ”Ronja ❤❤❤”

  • Susanne » Projekthund:  ”Hej! Din elev er velkommen til at være kreativ på Pixie. Det vokser jo ud igen;-..”

Bloggarkiv

Länkar