Vad gör ni på promenaderna?

Har du och din hund kvalitativa promenader eller är det ut, kissa så fort som möjligt och sen in igen? Många hundar som kommer in i salongen har problem med stela muskler och leder. Hur gör vi för att Hjälpa våra hundar från att bli öm och stel? Vi kanske byter foder som är framtagit för äldre hundar, men räcker det? blir hunden mer rörlig av det och kan det ersätta all tänkbar träning som våra gamla hundar behöver. Jag är långt ifrån en foderexpert men tror inte att foder är lösningen på att få stela muskler att bli ostela...
Hårdast drabbade av stelhet är "cityhundarna" de hundar som går asfaltspromenader morgon, middag och kväll. Cityhundar är absolut inte understimulerade i huvudet för det finns mycket att hålla koll på i stan. Men promenaderna på asfallt blir monotoma. 
Hjälp din hund genom att någon gång varje vecka få gå på kuperad mark. Springa uppför och nedför backar, hoppa över sten och diken, springa efter bollen och sen svalka av sig i vattnet. Du får inte bara en lycklig hund utan även en hund som kan röra sig fri från krämpor under sina sista år.

Feel free to ask questions:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar