Vardagsklipp bichon

Jag har förmånen att bli tillskickad många Bichoner från Kennel Hardy Flapps. De flesta klipps i en lättskött vardagsfrisyr. 
Bichonens runda huvud är rasens kännetecken och ett måste om man vill ha en rasriktig frisyr. Du kan klippa huvudet kort men ändå bibehålla formen. Jag klipper kropp och ben med maskin och distanskammarna från Andis. På klippschemat ovan ser ni vilken längd jag lämnar på de olika kroppsdelarna. Få millimeterskillnaderna gör stor skillnad. Om man klipper hela kroppen i samma längd då blir det "bara" en helt vanlig lammklippning med ben d.v.s en pudel med bollhuvud. 
Viktigt att tänka på är att Bichonen måste vara helt ren, helt torr och pälsen ska inte vara krullig. 
Jag använder mig av ett salongsschampo från Artero som ger pälsen lyster. Jag tillsätter även lite balsam, från Artero. Pälsen blir fluffig med en Karda från Andis. Tänk på att om du inte kommer igenom med en kam så kommer heller inte distanskammarna igenom. 
Jag går också alltid över med en raksax, en böjd sax och en effileringssax för att ta de sista ojämna hårstråna.

Feel free to ask questions:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • cecilia thurfjell » Special one- ett riktigt bra shampo från italien:  ”Hej har amrisar och vill köpa special one schampo condition och även om du har a..”

  • Matilda Åhs Öhberg » Lärling sökes:  ”Hej Jag har mejlat dig om att få vara lärling hos dig. Vet inte om du har set m..”

  • Jocke från lomma » proffsig attityd tack:  ”Underbart Jette! Och du har så rätt i att proffesionellt bemötande och en trevli..”

  • Tove Karstensson » Groomers helper:  ”Vi har lämnat Ville många gånger till dig nu och vet att du arbetar med mjuka hä..”

  • Josse » Groomers helper:  ”Hej Det tycker jag låter sunt och önskar att andra hundfrisörer hade samma ideol..”

Bloggarkiv

Länkar