Välkommen till familjen feldt Ronja

Efter att Zeb och Brasse gick bort i somras så har funderingarna funnits att köpa ny hund. Jag var säker på att det inte skulle bli en ny klipp eller trimras och att det skulle bli en vallhund så listan på vilken hundras blev ganska kort och till sist landade jag på Schäfer. 
Ronja som hon heter är från en uppfödare som tränar sök och spår med sina hundar vilket passar mig bra. Ronja är som en myrsluk när vi lägger godisar på golvet så nosen är det inget fel på :) Visst, de flesta hundraserna kan leta godis på marken men Ronja är faktiskt den grymmaste godissökhunden jag träffat :D 
I bloggen här tänkte jag skriva om mina och Ronjas äventyr, ska försöka uppdatera 1 gång i veckan. Kanske kan just du bli inspirerad och sugen på att träna lite mer med din familjemedlem. 

Detta första dygnet har Ronja varit i trädgården massa gånger men inte velat kissa ute. I morse var där såklart på kiss o bajs på golvet. Bara att torka upp och inte göra stor affär av det. När Ronja gnäller och klättrar på mig så ger jag henne ingen uppmärksamhet. När hon är lugn och tyst, då gosar vi på golvet eller i soffan. Ronja behöver sova mycket för att må bra vilket innebär att det inte får vara för mycket lek, bus och rörelse under den första tiden när hon sover. Lättaste tiden enligt mig, kan bara sitta i soffan och kolla TV med en gullig valp vid sidan om :). 
Just nu letar vi Nosework kurser så om ni har några tips på det så tar jag tacksamt emot. Just nu är Bjuv det hetaste tipset. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • kicki vikingson » Gå fint:  ”Vi glömmer aldrig när du kom och lämnade älskade Lovis hos oss ; 6 nov 2009 utan..”

  • Helén Kisch » Projekthund:  ”Hej Jette Vet inte om du redan räknat med Ossi, eftersom vi pratade om att han k..”

  • Nada » Projekthund:  ”Hej, vi har en 3-år gammal shi-tzu som vi brukar lämna in för hundtrim. Han är v..”

  • Petra » Ronja 13 veckor:  ”Ronja ❤❤❤”

  • Susanne » Projekthund:  ”Hej! Din elev er velkommen til at være kreativ på Pixie. Det vokser jo ud igen;-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln