går det att ta emot hundar med svåra psykiska problem i salong?

Jag tar hand om alla hundar även de med svåra psykiska problem. Hundar som har problem med momenten i salongen ligger mig varmt om hjärtat och jag har tagit emot många under mina 20 år i salongen här i Lockarp. 
Man måste vara ärlig och säga att det är otroligt svårt och psykiskt påfrestande att ta hand om rädda hundar + att du ska lämna ut en representabel inom rimlig tid. Normalt tar det 3 - 4 timmar beroende på hundens problem. 

Jag klippte min första "problemhund" 1998 då i en källarlokal som jag hyrde av Hand med Hund i Staffanstorp. Klicka HÄR så kommer ni till min gamla hemsida och där kan ni läsa om Softisen Texas och Pudeln Rasmus.

Onsdagen den 18/11 fick vi in en liten vit hund i salongen. Hunden var helt galet rädd och skrek i panik när man klippte den. Med tålamod, erfarenhet och utbildning i hundpsykologi så lyckades jag få hunden klippt visserligen kort, visserligen med lite hack men hunden var glad när den gick hem och matte var tacksam.
När en hund kommer in med svåra tovor och långa klor så måste den klippas. Det gör ont på hunden med alla de tovorna och jag har inte hjärta att skicka hem den i det skicket.

Att ta hand om dessa hundarna ingår i min hundfrisörsutbildning. Min lärling Sofie ska nu ta hand om den lilla vita hunden 1 gång i månaden. Hennes projekt är att visa hunden att det inte gör ont, att det kan vara mysigt att bli vidgjord och få hunden att acceptera att bli klipp. Också att informera kunden om framgångarna och vad hon kan göra hemma. 

Fortsättning följer ......
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • kicki vikingson » Gå fint:  ”Vi glömmer aldrig när du kom och lämnade älskade Lovis hos oss ; 6 nov 2009 utan..”

  • Helén Kisch » Projekthund:  ”Hej Jette Vet inte om du redan räknat med Ossi, eftersom vi pratade om att han k..”

  • Nada » Projekthund:  ”Hej, vi har en 3-år gammal shi-tzu som vi brukar lämna in för hundtrim. Han är v..”

  • Petra » Ronja 13 veckor:  ”Ronja ❤❤❤”

  • Susanne » Projekthund:  ”Hej! Din elev er velkommen til at være kreativ på Pixie. Det vokser jo ud igen;-..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln