Hos oss blir era hundar tvättade i ekologiskt shampo och balsam från B&B / Danmark
Hos oss blir era hundar tvättade i ekologiskt shampo och balsam från B&B / Danmark
Sofie med sin projekthund, Bichon Frise Sofie med sin projekthund, Bichon Frise
Här på Swedgroom hundsalong utbildar vi hundfrisörer enligt lärlingsmodellen. Det fungerar som så att eleven lär sig under handledning av mig. Eleven lär sig mest och bäst genom att fokusera, analysera, motiveras, inspireras och under hela lärlingsperioden med en real lärare.

Idag hälsar jag Masoumeh välkommen som lärling i min salong. Denna första månaden ska hon bada och föna hundar så alla ni med smutsiga hundar är välkomna på gratis SPA. Ett ypperligt tillfälle så här på den geggiga årstiden :) 

Efter SPA månaden så startar eleven klippa enkla klippningar och när eleven kan hantera verktygen så är det dax att söka projekhundar. Kunderna kan ansöka om att få deras hund att bli projekthund. Projekthundar får gratis behandling om man kommer på planerad  överenskommet intervall, då ringer ni mig på 0708-752324. Främst sökes någon av följande raser Spaniel, pudel, Bichon (havanaise och Frise) och strävhårig terrier men alla är välkomna att höra av sig.
 
 
Läs hela inlägget »

Jag och Ronja har anmält oss till 3 kurser, Valpkurs, Valpskola och Nosework. Det är tyvärr en bit att köra till alla kurserna men jag hoppas att det är väl värt det. Att söka är liksom Ronjas "grej" Hon älskar det så mycket så att hon dissar godiset. Om jag kastar en kotte mitt in bland tusen andra kottar så hittar hon utan problem just den kotten som jag hållt i. Om jag gjort det med pudlarna så hade de tittat på mig med blicken "är du dum? hur ska jag nu kunna veta vilken kotte som är den rätta?" Det är mycket roligare att träna en hund som har fått tycke för en viss uppgift och så klart mycket lättare. Jag menar att lära en bordercollie valla är ingen stor bedrift men att få en drever att valla - liiiite svårare. Så här långt kan jag meddela att det är mycket lättare att träna en Schäfer än att träna en Storpudel. En Storpudel behöver aktiveras lika mycket som en Schäfer men en Schäfer är inte så "all over the place". En Schäfer håller sig till flocken - iallafall så är det så med Ronja. Däremot så är pudlarna mycket mysigare i soffan. Min Zeb ville helst vara under skinnet på mig medan Ronja trivs bäst vid ytterdörren.

Läs hela inlägget »

UTBILDNING
Salongen i Lilla Lockarp satsar på utbildning och med start i februari kommer det att finnas 2 elever i salongen. En riktig hundfrisör kan trimma/klippa alla raser till vardags. Vill man bli rasexpert d.v.s frisera vissa raser även till utställning, då är det upp till eleven att vidareutbilda sig och kontakta uppfödare för att säga - jag finns!
Under februari månad börjar Jaqueline sin utbildning här hos mig. Då kan ni boka in er hund på SPA. Se mer och boka in er hund under fliken "internetbokning.

SALONGEN
Det har kommit en ny tjänst i bokningarna där ni bokar in högbenta terrier. Lite högre pris på denna tjänst. Högbenta terrier har tjock päls som ska plockas och det tar tid, upp till fyra timmar. 

Läs hela inlägget »
Nu är salongen stäng fram t.o.m den 7/1 kl 10.

Jag har nu extra mycket tid att ägna mig åt familjen, både de med två och fyra ben.
Just nu sitter jag och funderar på hur vi gör med julgranen så att Krokodilen (även kallad Ronja) inte kommer åt att dra ner allt eller tror att vi har flyttat in skogen hit och använder julgranshörnan som sin nya toalett. Just nu kom jag på den fenomenala idén att vi sätter granen på ett trimbord :D. 

Jag har blivit inbjuden att döma på en stor hundfrisörstävling nästa år (utomlands) och som om inte det räcker så ska jag hålla ett seminarium i hur man hanterar rädda hundar på trimbord. Sedan början på 2000 talet  har jag skrivit och pratat om hur hundfrisörer med små medel kan få hundarna i salongen att bli orädda och stabila med rätt metod. 
I min salong jobbar vi utan godis för att många hundar idag är allergiska och vissa är så rädda att de inte äter. De har helt enkelt tankarna på annat håll .... fly. 

Önskar er en fantastisk jul och ett gott nytt år / Jette
Läs hela inlägget »

Nu är Ronja 15 veckor och hon ska lära sig att gå fint utan att dra. Fram till nu så har hon gått i flexikoppel eller lös (på säkra platser) 
Under en promenad på 45 minuter så ska Ronja gå fint i kort koppel under 10 minuter. De 10 minuterna går vi efter att hon har sprungit av sig men innan hon blir för trött för att orka träna. 
Jag håller henne i kort koppel men inte så att hon hänger eller ska gå på tå utan kopplet är så långt så att hon kan gå runt mig, om hon vill. Om hon går runt så leder jag henne tillbaka till min vänstra sida, för det är där jag vill att hon ska gå. När hon går vid vänstra sidan utan spänt koppel så stannar jag, säger duktig och ger henne en godbit. Jag vill inte att hon ska dra i kopplet för det är så lätt att hundar vänjer sig vid att inte bry sig om att kopplet är spänt. Det blir liksom normalt att gå med tryck på halsen. Ofta får jag frågan och synpunkter på vilken typ av halsband valpen/hunden ska ha. Enligt mig så spelar det ingen roll för mina hundar ska inte dra i kopplet. 
Använd sele om du vill vara säker på att valpen inte glider ur halsbandet.
Använd halsband om valpen inte gillar sele
Om du inte stryper hunden så kan du använda stryp eller halvstryp, bekvämt på hundar där nacken är lika tjock som huvudet.

Ronja har stumt halsband. Hon fick det av sin uppfödare. 
Men jag har fått spänna ut det två hål på 4 veckor :)

Läs hela inlägget »

Det blir mycket fokus på rumsrenheten och det går sådär kan jag meddela. Hon kan kissa ute så hon är inte ofukuserad eller så men kisset kommer så fort liksom så vi hinns inte med att släppa ut henne och så har vi kanske fokus på annat. Jag fick ett tips från en kille i väntrummet hos veterinären. Han ställde sin klocka på var annan timme och då blev det ut en sväng. Värt att prova.
På promenader tränar vi på möten. Vad vi än möter så vill jag att hon stannar hos mig. Nu i början får hon stå eller sitta var hon vill, framför, bakom, vid sidan spelar ingen roll så länge hon inte drar i kopplet. Jag belönar med godis eller leksak. Det går bra, hon är duktig coh det är ju mycket för att hon är med mig i salongen och där kommer det nya ansikten dagligen. Däremot så kör det aldrig in några bilar i salongen så det är hon inte van vid. Så bilmöten ligger överst på träningslistan. Vi ligger inte på latsidan trots det hemska vädret. Det är kul med valp i huset igen, jobbigt också ;) 
 

Läs hela inlägget »

Sofie, som är elev i min salong har kommit en bit nu i sin utbildning. Nu kan ni ansöka om att er hund får bli en av de projekthundarna vi söker. En projekthund måste komma vart 6-8 vecka och hållas näst intill tovfri. Hunden ska vara van vid hantering, bad och fön. Hundar som klipps ska kunna klippas i frisyr med gulligt ansikte och handklippta ben. Behandlingen är gratis men dricks till Sofie är välkommet. Under hela behandlingen så finns jag i närheten men det kan trots det inte garanteras att klippningen blir helt perfekt eftersom Sofie fortfarande lär sig. Att klippa hundar är en konst och Sofies alster skapas ut efter Sofies ögon och känsla men även såklart efter kundens önskemål så långt det är möjligt.

Just nu söker vi följande raser

Bichon Frise
Shih tzu
Dvärgpudel
Foxterrier (trim)
Cockerspaniel (klippt, ej plockad)
Golden Retriver

Välkomna att höra av er på 0708752324 Måndag-Torsdag 10-16
Eller kommentera nedan.
 

Läs hela inlägget »
Australisk terrier, trimmad Australisk terrier, trimmad

Ja det gör ont! Ja hunden tycker att den blir plågad! Men tyvärr ibland måste man ändå göra det, för hundens skull. 
Barn gillar inte att bli tvättade, borsta tänderna, äta grönsaker, gå till skolan, sitta still och uppföra sig när man är borta. Men de måste, för deras egna skull. Hundarna gillar heller inte att besöka veterinären, men måste.
För min del gör det också ont att gå till veterinären, men mest i plånboken då ;) 

De strävhåriga hundarna skall trimmas/ryckas, som är att dra ut hår med roten. En päls som sitter för hårt är inte mogen och då får man vänta. Pälsen i nacke, bröst och rumpa sitter ofta hårdare så där får man trimma lite mjukare och ha förståelse för att det gör lite ont. Att rycka en hel hund utan att det göt ont är omöjligt + att hundar är olika känsliga. Så klart ogillar hundarna det och vill helst slippa. Det är ju så att säga inte lika roligt att bli trimmad som att gå på kurs eller i skogen. Om man säger så här det är ingen "mjuk metod" att bli trimmad. 

De flesta strävhåriga raserna är jakthundar. Den sträva glansiga pälsen är vattenavstötande så att hunden inte ska bli blöt och sjuk under de många timmarna på jakt. Hemmahunden är kanske inte ute i räligt väder lika många timmar men jag ser ingen anledning till varför en fullt fungerande och rasriktig päls ska bli förstörd med saxen.

Med rätt teknik och vid rätt tidsintervall mellan trimningarna så blir det inte så jobbigt för hunden och en del hundar kan faktiskt tycka att det är skönt. 

Hoppas ni har en trevlig helg <3 
 

Läs hela inlägget »
Ronja på besök , sover :) Ronja på besök , sover :)

Ronja är superduktig och både kissar och bajsar ute, hon äter med stor aptit och jag har ökat på mängden mat eftersom Ronja var hungrig jämt och att hon ju nu är en hel vecka äldre. 
På promenaderna så går hon för det mesta lös. Vi stannar ibland och så får hon och de andra hundarna leta godis. Ronjas nos är outstanding och om hon känner minsta lilla doften kvar så letar hon till allt godis är upphittat. När allt godis är borta så går hon och sätter sig hos mig och får belöning så klart.
 
Hon sätter sig hos mig varje gång jag stannar, då får hon godis, tanken är att hon ska göra så även den dagen då vi får möte. Så nu vill jag ha möte på mina promenader - på avstånd - så att vi kan träna SITT vid möte. Man ska alltid börja träna med inga störningar och sen öka störningarna allt eftersom. 

Ronja är med mig i salongen när jag jobbar. Jag trodde att hon skulle bli skrämd när fönen gick igång men hon bara sover hela dagarna oavsett vad som låter. Hon reagerar och observerar men lägger sig sedan tryggt ner igen och sover vidare. 

Vi har även varit på besök hos min väninna, för att det är trevligt och så blir det ju så bra miljöträning. Vad gjorde Ronja? Hon sov :) 

 

Läs hela inlägget »

Jag tar hand om alla hundar även de med svåra psykiska problem. Hundar som har problem med momenten i salongen ligger mig varmt om hjärtat och jag har tagit emot många under mina 20 år i salongen här i Lockarp. 
Man måste vara ärlig och säga att det är otroligt svårt och psykiskt påfrestande att ta hand om rädda hundar + att du ska lämna ut en representabel inom rimlig tid. Normalt tar det 3 - 4 timmar beroende på hundens problem. 

Jag klippte min första "problemhund" 1998 då i en källarlokal som jag hyrde av Hand med Hund i Staffanstorp. Klicka HÄR så kommer ni till min gamla hemsida och där kan ni läsa om Softisen Texas och Pudeln Rasmus.

Onsdagen den 18/11 fick vi in en liten vit hund i salongen. Hunden var helt galet rädd och skrek i panik när man klippte den. Med tålamod, erfarenhet och utbildning i hundpsykologi så lyckades jag få hunden klippt visserligen kort, visserligen med lite hack men hunden var glad när den gick hem och matte var tacksam.
När en hund kommer in med svåra tovor och långa klor så måste den klippas. Det gör ont på hunden med alla de tovorna och jag har inte hjärta att skicka hem den i det skicket.

Att ta hand om dessa hundarna ingår i min hundfrisörsutbildning. Min lärling Sofie ska nu ta hand om den lilla vita hunden 1 gång i månaden. Hennes projekt är att visa hunden att det inte gör ont, att det kan vara mysigt att bli vidgjord och få hunden att acceptera att bli klipp. Också att informera kunden om framgångarna och vad hon kan göra hemma. 

Fortsättning följer ......
 

Läs hela inlägget »

Spara tid och pengar!

Nu kan du köpa mat till din hund i samband med att hunden blir friserad eller får klorna klippta.

Jag är återförsäljare åt kvalitétsfodret BOZITA ROBUR


"Bozita Robur är ett svensktillverkat, glutenfritt superpremiumfoder med råvaror av högsta kvalitet som innehåller höga halter av färskt svenskt kött för god smak och en förbättrad matsmältningsprocess. Att maten är glutenfri innebär även att den verkar för hundens tarmfunktion. Alla råvaror har i enlighet med senaste forskning omsorgsfullt valts ut och testats – allt för att skapa ett foder som på ett naturligt sätt stärker hundens kropp".

1 åriga Mellanschnauzern Lily ville inte äta den maten hon hade hemma så familjen testade BOZITA ROBUR utan spannmål och nu äter Lily så mycket som en 1 årig Mellanschnauzer ska äta för att kunna växa i muskelstyrka.

Engelska Springerspanieln Winston gillade inte sin mat och familjen beskrev honom som kräsen. Efter ett provsmak på BOZITA ROBUR REINDEER är det inget fel på aptiten. 

Gratis kloklipp vid köp av foder!
Det är viktigt att hundens klor blir klippta vart 4 vecka. Om klorna blir så långa så att klon nuddar mark när hunden står still, då utsätts tåleden för överbelastning och tvingas böjas mot ledens funktion. Detta är mycket smärtsamt för hunden och kan medföra allvarliga ledproblem. Jag erbjuder mina kunder gratis kloklipp (ordinarie pris 150kr) vid köp av foder! En liten hund äter i genomsnitt 3 kg/månad vilket är vikten på en liten säck. Så när fodret är slut är det dags att få klorna klippta och då gör jag det alltså GRATIS när ni ändå ska köpa ny säck. 
Det finns även stora säckar för stora hunder

Ni kan boka kloklipp under min internetbokning, eller ring mig. 

 

ÖPPET
Måndag: 10 - 16
Tisdag: 10-16
Onsdag: 10 - 16
Torsdag: 10 - 16
Fredag: Stängt

0708 - 75 23 24
swedgroom@gmail.com

26

28

Besökare totalt:

Cotton

Han blir så super fin när han har varit hos dig Jette Feldt - vi är super nöjda och han med. Du är bäst......
Lotta Lindenryd

Griffon

Tack för den fina trimningen - Winston ser ut som en riktig Griffon nu. Det märks att du är utbildad på Griffon. 
Tone Sagfossen

Bedlington

Jättebra och supertrevligt. Vår Bedlingtonterrier Allan har aldrig sett så bra ut!
Charlotte Pedersen

Bichon Frise

Hej Jette, jag är så nöjd med Charlie! Riktigt fint klippt! Det bästa är att jag ser att han mår så bra efter klippningen. Han sträcker på sig, rullar runt, tar kontakt och busar på ett helt annat sätt. Han behövde verkligen gå på "Jettes spa" Tack för att du tar emot oss. Ringde även Hardes och sa hur nöjd jag är! / Jenny

Kloklipp

Wow! Kloklippningen har ALDRIG gått så snabbt, enkelt och utan skrik! Vi återkommer! / Liselott Larsson

Kloklipp

Super bra ställe. Min rottis går det inte att klippa klorna på hemma. Men jette fixar det och min rottis tycker det är ok. Tacksam för detta. / Patrik Helenius

Havanaise

Tack Jette, du är mycket duktig och vi är jättenöjda med dina tjänster <3
Daliborca

Bichon Frise

Vi hade svårt att hitta någon pålitlig Hundfrisör till Max vår Bichon Frisé. Oftast var resultatet långt ifrån det man hade önskat sig. Nu är det bara Jette som gäller. Vi får alltid en mycket jämt och finklippt Bichon enligt rasstandard och Max är alltid lugn hos henne! Toppen betyg!!! / Ross

Jack-Russel.

Har gått med vår strävhårige JRT till Jette i några år och är mycket nöjd med hennes arbete och bemötande.
Kan varmt rekommendera henne :)

Psykologi

Nu har jag inte klippt min hund hos Jette, däremot tog jag kontakt med Jette eftersom hon även är utbildad hundpsykolog och det är det bästa beslutet jag tagit för både mig och min hund! Ett besök hade vi och hon förstod direkt vad jag behövde hjälp med, hur fantastiskt är inte det?! 
Jettes kunskap, stöd och service är verkligen i världsklass. Från att ha haft en "problemhund" som inte velat gå fint i koppel, aldrig lyssnat och bara skällt så har jag idag en hund som är lugn. Kommer aldrig kunna tacka henne nog!

Real gymnasiet

Våra elever har frågat efter att få praktisera på din salong för de tycker om ditt sätt att handskas med hundarna.
Real Gymnasiet

Psykologi

Jag/vi kan starkt rekommendera Swedgroom. Lily, vår Mellanschnauzer, trivs som fisken i vatten hos Jette. Hon inte enbart trimmar Lily utan har också varit en fantastisk hjälp med att får ordning på Lily’s ångest. Att Lily älskar att besöka Jette är ett av de bästa betyg vi kan ge. Tack och åter tack Jette 
The Perssons