Swedgroom hundsalong hittar ni Lockarp och drivs sedan 1999 av Jette Feldt. Jag tar emot alla raser & blandraser. Små hundar kan du boka in i lugn och ro  dygnet runt via Internetbokning under navigeringsmenyn i Vänsterspalten.  Har du en stor hundras ex, Storpudel, Springerspaniel, Riesenschnauzer, Airedaleterrier så måste du ringa 0708-752324 för att bokningen ska bli rätt.

Det blir mycket fokus på rumsrenheten och det går sådär kan jag meddela. Hon kan kissa ute så hon är inte ofukuserad eller så men kisset kommer så fort liksom så vi hinns inte med att släppa ut henne och så har vi kanske fokus på annat. Jag fick ett tips från en kille i väntrummet hos veterinären. Han ställde sin klocka på var annan timme och då blev det ut en sväng. Värt att prova.
På promenader tränar vi på möten. Vad vi än möter så vill jag att hon stannar hos mig. Nu i början får hon stå eller sitta var hon vill, framför, bakom, vid sidan spelar ingen roll så länge hon inte drar i kopplet. Jag belönar med godis eller leksak. Det går bra, hon är duktig coh det är ju mycket för att hon är med mig i salongen och där kommer det nya ansikten dagligen. Däremot så kör det aldrig in några bilar i salongen så det är hon inte van vid. Så bilmöten ligger överst på träningslistan. Vi ligger inte på latsidan trots det hemska vädret. Det är kul med valp i huset igen, jobbigt också ;) 
 

Läs hela inlägget »

Sofie, som är elev i min salong har kommit en bit nu i sin utbildning. Nu kan ni ansöka om att er hund får bli en av de projekthundarna vi söker. En projekthund måste komma vart 6-8 vecka och hållas näst intill tovfri. Hunden ska vara van vid hantering, bad och fön. Hundar som klipps ska kunna klippas i frisyr med gulligt ansikte och handklippta ben. Behandlingen är gratis men dricks till Sofie är välkommet. Under hela behandlingen så finns jag i närheten men det kan trots det inte garanteras att klippningen blir helt perfekt eftersom Sofie fortfarande lär sig. Att klippa hundar är en konst och Sofies alster skapas ut efter Sofies ögon och känsla men även såklart efter kundens önskemål så långt det är möjligt.

Just nu söker vi följande raser

Bichon Frise
Shih tzu
Dvärgpudel
Foxterrier (trim)
Cockerspaniel (klippt, ej plockad)
Golden Retriver

Välkomna att höra av er på 0708752324 Måndag-Torsdag 10-16
Eller kommentera nedan.
 

Läs hela inlägget »
Australisk terrier, trimmad Australisk terrier, trimmad

Ja det gör ont! Ja hunden tycker att den blir plågad! Men tyvärr ibland måste man ändå göra det, för hundens skull. 
Barn gillar inte att bli tvättade, borsta tänderna, äta grönsaker, gå till skolan, sitta still och uppföra sig när man är borta. Men de måste, för deras egna skull. Hundarna gillar heller inte att besöka veterinären, men måste.
För min del gör det också ont att gå till veterinären, men mest i plånboken då ;) 

De strävhåriga hundarna skall trimmas/ryckas, som är att dra ut hår med roten. En päls som sitter för hårt är inte mogen och då får man vänta. Pälsen i nacke, bröst och rumpa sitter ofta hårdare så där får man trimma lite mjukare och ha förståelse för att det gör lite ont. Att rycka en hel hund utan att det göt ont är omöjligt + att hundar är olika känsliga. Så klart ogillar hundarna det och vill helst slippa. Det är ju så att säga inte lika roligt att bli trimmad som att gå på kurs eller i skogen. Om man säger så här det är ingen "mjuk metod" att bli trimmad. 

De flesta strävhåriga raserna är jakthundar. Den sträva glansiga pälsen är vattenavstötande så att hunden inte ska bli blöt och sjuk under de många timmarna på jakt. Hemmahunden är kanske inte ute i räligt väder lika många timmar men jag ser ingen anledning till varför en fullt fungerande och rasriktig päls ska bli förstörd med saxen.

Med rätt teknik och vid rätt tidsintervall mellan trimningarna så blir det inte så jobbigt för hunden och en del hundar kan faktiskt tycka att det är skönt. 

Hoppas ni har en trevlig helg <3 
 

Läs hela inlägget »
Ronja på besök , sover :) Ronja på besök , sover :)

Ronja är superduktig och både kissar och bajsar ute, hon äter med stor aptit och jag har ökat på mängden mat eftersom Ronja var hungrig jämt och att hon ju nu är en hel vecka äldre. 
På promenaderna så går hon för det mesta lös. Vi stannar ibland och så får hon och de andra hundarna leta godis. Ronjas nos är outstanding och om hon känner minsta lilla doften kvar så letar hon till allt godis är upphittat. När allt godis är borta så går hon och sätter sig hos mig och får belöning så klart.
 
Hon sätter sig hos mig varje gång jag stannar, då får hon godis, tanken är att hon ska göra så även den dagen då vi får möte. Så nu vill jag ha möte på mina promenader - på avstånd - så att vi kan träna SITT vid möte. Man ska alltid börja träna med inga störningar och sen öka störningarna allt eftersom. 

Ronja är med mig i salongen när jag jobbar. Jag trodde att hon skulle bli skrämd när fönen gick igång men hon bara sover hela dagarna oavsett vad som låter. Hon reagerar och observerar men lägger sig sedan tryggt ner igen och sover vidare. 

Vi har även varit på besök hos min väninna, för att det är trevligt och så blir det ju så bra miljöträning. Vad gjorde Ronja? Hon sov :) 

 

Läs hela inlägget »

Jag tar hand om alla hundar även de med svåra psykiska problem. Hundar som har problem med momenten i salongen ligger mig varmt om hjärtat och jag har tagit emot många under mina 20 år i salongen här i Lockarp. 
Man måste vara ärlig och säga att det är otroligt svårt och psykiskt påfrestande att ta hand om rädda hundar + att du ska lämna ut en representabel inom rimlig tid. Normalt tar det 3 - 4 timmar beroende på hundens problem. 

Jag klippte min första "problemhund" 1998 då i en källarlokal som jag hyrde av Hand med Hund i Staffanstorp. Klicka HÄR så kommer ni till min gamla hemsida och där kan ni läsa om Softisen Texas och Pudeln Rasmus.

Onsdagen den 18/11 fick vi in en liten vit hund i salongen. Hunden var helt galet rädd och skrek i panik när man klippte den. Med tålamod, erfarenhet och utbildning i hundpsykologi så lyckades jag få hunden klippt visserligen kort, visserligen med lite hack men hunden var glad när den gick hem och matte var tacksam.
När en hund kommer in med svåra tovor och långa klor så måste den klippas. Det gör ont på hunden med alla de tovorna och jag har inte hjärta att skicka hem den i det skicket.

Att ta hand om dessa hundarna ingår i min hundfrisörsutbildning. Min lärling Sofie ska nu ta hand om den lilla vita hunden 1 gång i månaden. Hennes projekt är att visa hunden att det inte gör ont, att det kan vara mysigt att bli vidgjord och få hunden att acceptera att bli klipp. Också att informera kunden om framgångarna och vad hon kan göra hemma. 

Fortsättning följer ......
 

Läs hela inlägget »

Efter att Zeb och Brasse gick bort i somras så har funderingarna funnits att köpa ny hund. Jag var säker på att det inte skulle bli en ny klipp eller trimras och att det skulle bli en vallhund så listan på vilken hundras blev ganska kort och till sist landade jag på Schäfer. 
Ronja som hon heter är från en uppfödare som tränar sök och spår med sina hundar vilket passar mig bra. Ronja är som en myrsluk när vi lägger godisar på golvet så nosen är det inget fel på :) Visst, de flesta hundraserna kan leta godis på marken men Ronja är faktiskt den grymmaste godissökhunden jag träffat :D 
I bloggen här tänkte jag skriva om mina och Ronjas äventyr, ska försöka uppdatera 1 gång i veckan. Kanske kan just du bli inspirerad och sugen på att träna lite mer med din familjemedlem. 

Detta första dygnet har Ronja varit i trädgården massa gånger men inte velat kissa ute. I morse var där såklart på kiss o bajs på golvet. Bara att torka upp och inte göra stor affär av det. När Ronja gnäller och klättrar på mig så ger jag henne ingen uppmärksamhet. När hon är lugn och tyst, då gosar vi på golvet eller i soffan. Ronja behöver sova mycket för att må bra vilket innebär att det inte får vara för mycket lek, bus och rörelse under den första tiden när hon sover. Lättaste tiden enligt mig, kan bara sitta i soffan och kolla TV med en gullig valp vid sidan om :). 
Just nu letar vi Nosework kurser så om ni har några tips på det så tar jag tacksamt emot. Just nu är Bjuv det hetaste tipset. 

Läs hela inlägget »

På bilden ser ni Sofie som rakar min hund Sinikas tassar. Sofie är lärling här hos mig och hennes utbildning kommer att ta ett år.
För att gå som lärling här hos mig ska man vara motiverad och intresserad av att skapa snygga hundar med hantering i fokus. 
Som hundfrisör måste du vara väldigt duktig på att läsa hund för att kunna behandla varje hund individuellt. Samtidigt som hunden dansar på bordet så ska du kunna skapa något representabelt och efter det ska du kunna informera kunden på ett professionellt sätt att deras hund behöver lite mer pälsvård, träning, lugn o balans, bestämdhet eller vad det nu kan vara som vi har noterat. 

Läs hela inlägget »

Att utbilda sig till hundfrisör är mångas dröm och det förstår jag för det är ett fantastiskt yrke. När jag utbildade mig till hundfrisör för 35 år sedan så var yrket inte så efterfrågat och många undrade om man kunde leva på att klippa hundar. Idag finns det många fler hundfrisörer och flera jobbar 100% med att klippa o trimma hundar. Vårt yrkesnamn har ändrats från hundtrimmare till hundfrisör, lite oklart varför men det kan bero på att inte alla hundar trimmas/plockas utan de klipps eller så är det bara för att folk ska förstå och respektera vad det är vi gör. 
För mig är det extremt viktigt att alla hundar behandlas med respekt och för hundens bästa.
Men det är också viktigt att man som hundfrisör KAN handskas med alla typer av hunder och deras psykiska svårigheter. En del hundar är väldigt rädda och de behöver peppas på rätt sätt men absolut inte ömkas. De mesiga hundarna behöver hjälp att hitta mod för att känna stolthet. Den glada hunden ska få vara glad men behöver hjälp att fokusera på den svåra uppgiften att stå still.
Hundfrisörerns utmaning är att bemöta alla hundar OCH ge dem alla en respektabel frisyr för det är ju trots allt friseringen som speglar vår kompetens och det som hundägaren har betalt för. Det är inte lätt men det är också den utmaningen som gör att jag älskar mitt yrke.

Om tålamodet någon gång brister så måste vi hålla en paus och ta en kopp kaffe, därför kan det ibland dra ut på tiden när din hund är hos oss. 

Med det vill jag även tillägga att i min salong ger vi inte godis till hundarna på bordet. Godis kan de få när de är klara. Varför? Kan man undra. För att en belöning ska komma när hunden är i fas = lugn, stark och stolt. Det är väldigt svårt att belöna rätt fas eftersom den fasen kan vara sekundkort. Belönar du rädd och osäker, då belönar du ju helt fel beteende.
Därför får hunden belöningar när den är klar, på bordet får den "bara" bra energi från mig.

Läs hela inlägget »
Andis kloslip används vid rädsla, vassa kanter och för att korta samt putta in pulpan. Andis kloslip används vid rädsla, vassa kanter och för att korta samt putta in pulpan.

Hur klorna växer och slits är väldigt individuellt. Om klorna blir för långa kan de orsaka smärta. Regelbunden klippning och tillsyn av klorna viktigt. 
Att få klorna klippta hos Swedgroom hundsalong kostar 150 kr. I vissa fall behöver klorna slipas, och då gör jag givetvis det.  

Läs hela inlägget »

Groomania var häftig som vanligt. Det var bra stämning, många glada ansikten, inga sura miner :) Toppenhelg :)
Detta året var jag dock inte på den traditionella festen utan jag gick ut med mina kollegor från England och Tyskland istället. Som ensamarbetande hundfrisör så är det trevligt att ha möjligheten att arbeta utomlands och då umgås med trevliga kollegor från andra länder.

I dagarna sitter jag och planerar för jobb i 2019, vilka länder, vilka mässor, vilka skolor och vilka klippningar. Helt underbart!

Läs hela inlägget »

Spara tid och pengar!

Nu kan du köpa mat till din hund i samband med att hunden blir friserad eller får klorna klippta.

Jag är återförsäljare åt kvalitétsfodret BOZITA ROBUR


"Bozita Robur är ett svensktillverkat, glutenfritt superpremiumfoder med råvaror av högsta kvalitet som innehåller höga halter av färskt svenskt kött för god smak och en förbättrad matsmältningsprocess. Att maten är glutenfri innebär även att den verkar för hundens tarmfunktion. Alla råvaror har i enlighet med senaste forskning omsorgsfullt valts ut och testats – allt för att skapa ett foder som på ett naturligt sätt stärker hundens kropp".

1 åriga Mellanschnauzern Lily ville inte äta den maten hon hade hemma så familjen testade BOZITA ROBUR utan spannmål och nu äter Lily så mycket som en 1 årig Mellanschnauzer ska äta för att kunna växa i muskelstyrka.

Engelska Springerspanieln Winston gillade inte sin mat och familjen beskrev honom som kräsen. Efter ett provsmak på BOZITA ROBUR REINDEER är det inget fel på aptiten. 

Gratis kloklipp vid köp av foder!
Det är viktigt att hundens klor blir klippta vart 4 vecka. Om klorna blir så långa så att klon nuddar mark när hunden står still, då utsätts tåleden för överbelastning och tvingas böjas mot ledens funktion. Detta är mycket smärtsamt för hunden och kan medföra allvarliga ledproblem. Jag erbjuder mina kunder gratis kloklipp (ordinarie pris 150kr) vid köp av foder! En liten hund äter i genomsnitt 3 kg/månad vilket är vikten på en liten säck. Så när fodret är slut är det dags att få klorna klippta och då gör jag det alltså GRATIS när ni ändå ska köpa ny säck. 
Det finns även stora säckar för stora hunder

Ni kan boka kloklipp under min internetbokning, eller ring mig. 

 

ÖPPET
Måndag: 10 - 16
Tisdag: 10-16
Onsdag: 10 - 16
Torsdag: 10 - 16
Fredag: Stängt

Ring för att boka
0708 - 75 23 24

11

9

Besökare totalt:

Cotton

Han blir så super fin när han har varit hos dig Jette Feldt - vi är super nöjda och han med. Du är bäst......
Lotta Lindenryd

Griffon

Tack för den fina trimningen - Winston ser ut som en riktig Griffon nu. Det märks att du är utbildad på Griffon. 
Tone Sagfossen

Bedlington

Jättebra och supertrevligt. Vår Bedlingtonterrier Allan har aldrig sett så bra ut!
Charlotte Pedersen

Bichon Frise

Hej Jette, jag är så nöjd med Charlie! Riktigt fint klippt! Det bästa är att jag ser att han mår så bra efter klippningen. Han sträcker på sig, rullar runt, tar kontakt och busar på ett helt annat sätt. Han behövde verkligen gå på "Jettes spa" Tack för att du tar emot oss. Ringde även Hardes och sa hur nöjd jag är! / Jenny

Kloklipp

Wow! Kloklippningen har ALDRIG gått så snabbt, enkelt och utan skrik! Vi återkommer! / Liselott Larsson

Kloklipp

Super bra ställe. Min rottis går det inte att klippa klorna på hemma. Men jette fixar det och min rottis tycker det är ok. Tacksam för detta. / Patrik Helenius

Havanaise

Tack Jette, du är mycket duktig och vi är jättenöjda med dina tjänster <3
Daliborca

Bichon Frise

Vi hade svårt att hitta någon pålitlig Hundfrisör till Max vår Bichon Frisé. Oftast var resultatet långt ifrån det man hade önskat sig. Nu är det bara Jette som gäller. Vi får alltid en mycket jämt och finklippt Bichon enligt rasstandard och Max är alltid lugn hos henne! Toppen betyg!!! / Ross

Jack-Russel.

Har gått med vår strävhårige JRT till Jette i några år och är mycket nöjd med hennes arbete och bemötande.
Kan varmt rekommendera henne :)

Psykologi

Nu har jag inte klippt min hund hos Jette, däremot tog jag kontakt med Jette eftersom hon även är utbildad hundpsykolog och det är det bästa beslutet jag tagit för både mig och min hund! Ett besök hade vi och hon förstod direkt vad jag behövde hjälp med, hur fantastiskt är inte det?! 
Jettes kunskap, stöd och service är verkligen i världsklass. Från att ha haft en "problemhund" som inte velat gå fint i koppel, aldrig lyssnat och bara skällt så har jag idag en hund som är lugn. Kommer aldrig kunna tacka henne nog!

Real gymnasiet

Våra elever har frågat efter att få praktisera på din salong för de tycker om ditt sätt att handskas med hundarna.
Real Gymnasiet

Psykologi

Jag/vi kan starkt rekommendera Swedgroom. Lily, vår Mellanschnauzer, trivs som fisken i vatten hos Jette. Hon inte enbart trimmar Lily utan har också varit en fantastisk hjälp med att får ordning på Lily’s ångest. Att Lily älskar att besöka Jette är ett av de bästa betyg vi kan ge. Tack och åter tack Jette 
The Perssons