Salongen har höstlov vecka 44

  • Certifierad Hundfrisör  
  • Diplomerad Hundinstruktör
  • Diplomerad Hundpsykolog
  • Diplomerad Hundmassör
  • IGU - Certifierare (SydKorea) 

Det finns nästan inga hundar som gillar att gå till frisören. Då menar jag om man hade frågat hunden - vad vill du helst, gå till skogen eller gå till frisören? Som att fråga sitt barn - Vad vill du helst, gå till Tandläkaren eller gå till Busfabriken?

Målet som de flesta hundfrisörer har är att hunden ska stå still på bordet. Hunden behöver inte älska mig, men den ska stå still.
Vägen dit är enkel för de flesta hundarna men svårt för en del. Vad beror det på?
Det finns inga tydliga svar på orsaken till hundens ovilja att bli klippt, enbart möjliga. 
Därför är det i mina ögon också slöseri med tid att under de 3 timmarna som hunden är hos mig, försöka hitta orsaken till hundens dåliga beteénde. Men jag vill se en förbättring för varje gång hunden kommer annars har jag läst hunden fel och då inte kunnat belöna hundens framsteg som kan vara en blick eller en rörelse. 
Viktigt är att belöna alla framsteg som hunden gör. 
Ex:
- Hunden är rörlig, beröm stillhet.
- Hunden är stel av rädsla, beröm rörelse och avslappning.
- Hunden gnäller, beröm tystnad.
Om hunden stressar mycket så låt den få en paus på 5 minuter men beröm inte hunden genom att låta den slippa frisering. Hundar lär sig kvickt hur de ska agera för att "komma undan" 
Om man är riktigt duktig på att läsa hund så kan du stoppa hundar i tanken - jag ska bita dig. Enbart när hunden tänker kan du stoppa den, när bettet är ett faktum så är det försent.
 Om du inte lyckades stoppa, gör om gör rätt ;) Hundar är djur och  vissa hundar har kort stubin. Glöm bettet och fortsätt frisera men håll koll på hundens rörelsemönster och sätt på en munkorg för säkerhets skull.

För ett år sedan satt jag och planerade tävling åt hundfrisörer, liksom de 3 föregående åren. Jag satt på all min lediga tid och planerade tävlingar i Malmö och Göteborg åt hundfrisörer.
Bland annat så har mina tävlingar bidragit till att Sverige kunde ställa upp med ett landslag på VM i Belgien, eftersom medlemmarna i landslaget tog poäng på min tävling. Utan mina tävlingar så hade majoriteten av medlemmarna i landslaget inte haft några poäng. I Belgien så tackade det svenska landslaget mig för att mina tävlingar har funnits, så fint gjort :) 
----->Skojar bara, de har inte tackat. Men det hade varit fint.

Jag sitter fortfarande på kvällarna och planerar. Planerar nya spännande utmaningar med utländska proffesionella företagare. Man kommer långt i livet om man är ärlig och trofast, som en hund, typ ;)
Riktiga företag vet hur de ska ta hand om sina drivande entusiaster och jag, jag har insett att om du besitter en förmåga så skänk den inte till någon annan att tjäna på.

Utländska hundfrisörer tycker att det är synd att tävlingarna i Sverige inte finns mer. Spanska företaget Artero ville komma med sitt hundfrisörsteam och ta hand om seminarier med stjärnstatus. Andis vill komma med sina experter från USA och England och hålla gratis utbildningar. 

Men det är för sent nu, jag har gått vidare.
 

imorgon skriver jag ett intressantare
inlägg ;)..... om hundpsykologi på trimbordet

Besökare idag: Besökare denna vecka: Besökare denna månad: Besökare totalt:

ÖPPET
Måndag 10 - 15
Tisdag 10 - 17
Onsdag 10 - 17
Torsdag 10 - 17
Fredag 10 - 13

Ring för att boka
0733-75 23 24

Judge and Instructor

Cotton

Han blir så super fin när han har varit hos dig Jette Feldt - vi är super nöjda och han med. Du är bäst......
Lotta Lindenryd

Griffon

Tack för den fina trimningen - Winston ser ut som en riktig Griffon nu. Det märks att du är utbildad på Griffon. 
Tone Sagfossen

Bedlington

Jättebra och supertrevligt. Vår Bedlingtonterrier Allan har aldrig sett så bra ut!
Charlotte Pedersen

Bichon Frise

Hej Jette, jag är så nöjd med Charlie! Riktigt fint klippt! Det bästa är att jag ser att han mår så bra efter klippningen. Han sträcker på sig, rullar runt, tar kontakt och busar på ett helt annat sätt. Han behövde verkligen gå på "Jettes spa" Tack för att du tar emot oss. Ringde även Hardes och sa hur nöjd jag är! / Jenny

Real gymnasiet

Våra elever har frågat efter att få praktisera på din salong för de tycker om ditt sätt att handskas med hundarna.
Real Gymnasiet

Havanaise

Tack Jette, du är mycket duktig och vi är jättenöjda med dina tjänster <3
Daliborca