Swedgroom hundsalong finns i Lockarp sen 1999 och ägs av Jette Feldt. Jag tar emot alla raser & blandraser. Små hundar kan du boka in i lugn och ro  dygnet runt via Internetbokning under navigeringsmenyn i Vänsterspalten. Har du en stor hundras ex, Storpudel, Springerspaniel, Riesenschnauzer, Airedaleterrier så måste du ringa 0708-752324 för att bokningen ska bli rätt.

Att utbilda sig till hundfrisör är mångas dröm och det förstår jag för det är ett fantastiskt yrke. När jag utbildade mig till hundfrisör för 35 år sedan så var yrket inte så efterfrågat och många undrade om man kunde leva på att klippa hundar. Idag finns det många fler hundfrisörer och flera jobbar 100% med att klippa o trimma hundar. Vårt yrkesnamn har ändrats från hundtrimmare till hundfrisör, lite oklart varför men det kan bero på att inte alla hundar trimmas/plockas utan de klipps eller så är det bara för att folk ska förstå och respektera vad det är vi gör. 
För mig är det extremt viktigt att alla hundar behandlas med respekt och för hundens bästa.
Men det är också viktigt att man som hundfrisör KAN handskas med alla typer av hunder och deras psykiska svårigheter. En del hundar är väldigt rädda och de behöver peppas på rätt sätt men absolut inte ömkas. De mesiga hundarna behöver hjälp att hitta mod för att känna stolthet. Den glada hunden ska få vara glad men behöver hjälp att fokusera på den svåra uppgiften att stå still.
Hundfrisörerns utmaning är att bemöta alla hundar OCH ge dem alla en respektabel frisyr för det är ju trots allt friseringen som speglar vår kompetens och det som hundägaren har betalt för. Det är inte lätt men det är också den utmaningen som gör att jag älskar mitt yrke.

Om tålamodet någon gång brister så måste vi hålla en paus och ta en kopp kaffe, därför kan det ibland dra ut på tiden när din hund är hos oss. 

Med det vill jag även tillägga att i min salong ger vi inte godis till hundarna på bordet. Godis kan de få när de är klara. Varför? Kan man undra. För att en belöning ska komma när hunden är i fas = lugn, stark och stolt. Det är väldigt svårt att belöna rätt fas eftersom den fasen kan vara sekundkort. Belönar du rädd och osäker, då belönar du ju helt fel beteende.
Därför får hunden belöningar när den är klar, på bordet får den "bara" bra energi från mig.

Läs hela inlägget »
Andis kloslip används vid rädsla, vassa kanter och för att korta samt putta in pulpan. Andis kloslip används vid rädsla, vassa kanter och för att korta samt putta in pulpan.

Hur klorna växer och slits är väldigt individuellt. Om klorna blir för långa kan de orsaka smärta. Regelbunden klippning och tillsyn av klorna viktigt. 
Att få klorna klippta hos Swedgroom hundsalong kostar 150 kr. I vissa fall behöver klorna slipas, och då gör jag givetvis det.  

Läs hela inlägget »

Groomania var häftig som vanligt. Det var bra stämning, många glada ansikten, inga sura miner :) Toppenhelg :)
Detta året var jag dock inte på den traditionella festen utan jag gick ut med mina kollegor från England och Tyskland istället. Som ensamarbetande hundfrisör så är det trevligt att ha möjligheten att arbeta utomlands och då umgås med trevliga kollegor från andra länder.

I dagarna sitter jag och planerar för jobb i 2019, vilka länder, vilka mässor, vilka skolor och vilka klippningar. Helt underbart!

Läs hela inlägget »

Liksom 2017 ska jag åka till Belgien igen i år. Där ska jag hålla live demo i Andis monter. 
Det innebär att Salongen håller stängt måndagen den 1/10 eftersom flyget landar väldigt sent i Köpenhamn på söndagen. 

Frida, min lärling, har kommit till del 2 i sin utbildning. Hon ska börja trimma/rycka hundar. Vi söker därför Borderterrier, Strävhåriga taxar, Jack-Russel bl.a. Kontakta mig på 0708752324 om ni vill boka lärlingstid.
 

Läs hela inlägget »

Som hundfrisör blir man aldrig färdiglärd. Och tur är väl det för det finns inget roligare än ny lärdom :) 
Jag och Frida, eleven, hade nöjet att få besök och utbildning av Ursula Wilby. Ursula är känd skribent i Hundsport och uppfödare av Irländsk Setter. 
Så nu är vi värsta bäst på att ta hand om Settrar, ring och boka! :) 
 

Läs hela inlägget »
klicka på bilden klicka på bilden
Idag har jag blivit medlem i Labbehjärtat. En Ideell förening som kan hjälpa de mest svaga. Att vara medlem i föreningar där min medlemsavgift går till grupper för inbördes beundran är inte så intressant. Att kunna hjälpa hundar och hundägare på detta sätt är mer min grej.

"Labbehjärtats syfte är att med ekonomiska medel bistå hundägaren när hunden är i behov av veterinärvård, m.m. När försäkringen inte täcker eller vid höga omkostnader och den privata ekonomin inte räcker till.
Utöver uppfyllda kriterier och beroende av tillgångar beviljas ansökningar vilka endast betalas ut till vårdande instans/veterinär/klinik.
Labbehjärtat är en ideell förening som drivs av medlemsavgifter, sponsorer, försäljning samt största delen privata gåvor och donationer. Utan dem vore det en omöjlig uppgift hjälpa hundägare i krissituation. Behovet är skriande stort trots att de flesta gjort allt för att skydda sig mot oväntade situationer.
Styrelsemedlemmar och övriga jobbar helt ideellt utan några ekonomiska ersättningar. Med undantag av omkostnader går samtliga inkomna medel direkt till behövande.
Labbehjärtat verkar för samtliga hundraser inom Sveriges gränser."
Läs hela inlägget »

Semestern är slut för min del och Ac´n går för fullt i salongen ;) 
Inte bara långhåriga hundraser är varma nu utan alla hundar är varma nu. Hundar som klipps kan man klippa hur ofta man vill men man ska vara försiktig så att hunden inte bränner sig i solen. Dubbelpälsade hundar (ex. spets o retriver) mår bäst om de får en svalkande dusch varje dag, om man inte har tillgång till hav eller sjö eller pool för den delen. Du behöver inte tvätta hunden varje gång du duschar den och du behöver inte föna den varje gång. Men kom ihåg att borsta och kamma hunden när den har torkat så att pälsen inte tovar ihop sig. Hundar som inte gillar att duscha kan man gärna duscha med svag stråle under minst 15 minuter på ryggen så att hunden får en chans att känna att det faktiskt är skönt. 
Vi får helt enkelt stå ut med denna värmen denna sommaren. Snart är det höst och vinter och då behöver hunden sin päls och dess naturliga egenskaper igen.

Min duktiga elev söker hundar som vill ha SPA till elevpris. SPA innebär att hunden blir tvättad, fönad, klippt klor, rensat öron och alla storlekar är välkomna. Alla behandlingar genomförs med en dialog mellan kund, elev och mig. Ring mig på 0708752324 om ni vill ha en ren hund :)

 

Läs hela inlägget »

Semester står inför dörren och detta året ska jag ha hela 4 veckors ledighet.
Jag är tillbaka i salongen den 30:nde Juli. Under semestern går det inte att ringa till salongen. Vill man boka eller avboka tid så kan man göra det HÄR

Jettes Trim har bytt namn och heter numera Swedgroom Hundsalong. Det är bara skylten utmed vägen som också ska ändras.
Swedgroom utbildar hundfrisörer enligt lärlingsmetoden, som på den gamla goda tiden, ;). Jag har själv gått som lärling för ungefär 33 år sedan *jisses* och tycker att detta är det bästa sättet att lära sig på. 

Den 3:dje september ska Frida starta sin lärlingstid här hos mig. Hela september ska hon bada hundar. Vill man ha en ren hund då är det mig ni ska ringa, på 0708752324. Bad, fön, kloklipp från 150kr. 

Hoppas på mycket sol och en rejäl påfyllnad av energi så att vi alla orkar med en mörk höst.

Läs hela inlägget »

September 2018 välkomnar jag Frida till min salong. Under 10 månader ska hon utbilda sig till en riktigt duktig och självständig hundfrisör. Under hela September ska Frida bada, ullkamma, rakföna, klippa klor, rensa och rycka öronhår, putsa tassar mm. Viktigt grundarbete som måste finnas innan frisyrer skapas. Vill du få din hund badad och putsad av Frida till mycket förmånligt pris? då ska du höra av dig till mig på 0708752324. 

Läs hela inlägget »
Brasse gillar att stå, så det så! Brasse gillar att stå, så det så!

Längs ner på förstasidan ser ni en del av de recensioner som jag har fått på min facebook sida. Jag är så otroligt glad och stolt över alla fina ord till mig. Den senaste handlar om hundpsykologi och kommer från en kund jag gjorde hembesök hos. För mig handlar hundägandet om samspelet mellan hund och människa. Att hund och människa hittar varandra och delar samma intresse. Om båda är intresserade av tävlingslydnad då blir resultatet superbt men om någon av parterna har ett svagt intresse i tävlingslydnad då blir resultatet också ... svagt.
Hundar som tävlar i elitklass, många bordercollier, är verkligen superduktiga och har superduktiga förare. Om intresset hos föraren är så stort så att han/hon inte kan tänka sig att träna bara för skojs skull då byts hunden ut. Likasom jägaren byter ut en oduglig jakthund, polisen byter ut en oduglig polishund, uppfödaren byter ut ett odugligt avelsdjur. Alla är inte drastiska, men de hängivna är. Och den hunden som inte levde upp till förväntningarna den får oftast en ny familj som matchar bättre. 

Min uppgift som hundpsykolog är att hitta vart ekipaget har brustit i samarbetet. Vad tycker hunden är kul, vad tycker hundföraren är kul. Tycker hunden om att spåra? Man måste inte  söka tillstånd hos Jordbruksverket och köra 4 mil till obefolkad skog för att träna lite spår för skojs skull. Och hunden kommer inte att sura för att du använder lite godis eller använder blod från slakteriet istället för viltblod, jag lovar.
Men det viktigaste! föraren måste också tycka att det är kul att låtsasspåra. Det funkar inte att bli superirriterad och säga att hunden är dum i huvudet för att den inte hittade den sista godisbiten i busken och sedan sura hela vägen hem och säga till alla man möter att min hund är dum i huvudet för den kan inte ens hitta godis ;D 

Hundar behöver också regler att förhålla sig till. T ex att vara tyst vid möte av främmande hundar. Bestäm en regel. Ex hunden ska sitta ner vid varje möte (många hundar har svårt att skälla när de sitter) Sätt inte för svåra regler ex, hunden ska stå på ett ben vid möte. Visserligen kan hunden garanterat inte skälla medan den försöker stå på ett ben men risken är stor att hunden skiter i dina övningar och skäller änu mer, i ren protest/stress till ditt tjat om att den ska stå på ett ben. Och sannolikheten att du blir sur och säger till alla att din hund är dum i huvudet för den kan inte ens stå på ett ben, är stor ;).

Vissa hundar kan inte sitta alls. Vi har en i vår familj. Han heter Brasse och är en Västgötaspets. Brasse gillar att stå, så det så. Det blir ingen lydnadshampion av honom. Kan också bero på ointresse från förare :)

 

Läs hela inlägget »

Spara tid och pengar!

Nu kan du köpa mat till din hund i samband med att hunden blir friserad eller får klorna klippta.

Jag är återförsäljare åt kvalitétsfodret BOZITA ROBUR


"Bozita Robur är ett svensktillverkat, glutenfritt superpremiumfoder med råvaror av högsta kvalitet som innehåller höga halter av färskt svenskt kött för god smak och en förbättrad matsmältningsprocess. Att maten är glutenfri innebär även att den verkar för hundens tarmfunktion. Alla råvaror har i enlighet med senaste forskning omsorgsfullt valts ut och testats – allt för att skapa ett foder som på ett naturligt sätt stärker hundens kropp".

1 åriga Mellanschnauzern Lily ville inte äta den maten hon hade hemma så familjen testade BOZITA ROBUR utan spannmål och nu äter Lily så mycket som en 1 årig Mellanschnauzer ska äta för att kunna växa i muskelstyrka.

Engelska Springerspanieln Winston gillade inte sin mat och familjen beskrev honom som kräsen. Efter ett provsmak på BOZITA ROBUR REINDEER är det inget fel på aptiten. 

Gratis kloklipp vid köp av foder!
Det är viktigt att hundens klor blir klippta vart 4 vecka. Om klorna blir så långa så att klon nuddar mark när hunden står still, då utsätts tåleden för överbelastning och tvingas böjas mot ledens funktion. Detta är mycket smärtsamt för hunden och kan medföra allvarliga ledproblem. Jag erbjuder mina kunder gratis kloklipp (ordinarie pris 150kr) vid köp av foder! En liten hund äter i genomsnitt 3 kg/månad vilket är vikten på en liten säck. Så när fodret är slut är det dags att få klorna klippta och då gör jag det alltså GRATIS när ni ändå ska köpa ny säck. 
Det finns även stora säckar för stora hunder

Ni kan boka kloklipp under min internetbokning, eller ring mig. 

 

ÖPPET
Måndag: 10 - 16
Tisdag: 10-16
Onsdag: 10 - 16
Torsdag: 10 - 16
Fredag: Stängt

Ring för att boka
0708 - 75 23 24

21

25

Besökare totalt:

Cotton

Han blir så super fin när han har varit hos dig Jette Feldt - vi är super nöjda och han med. Du är bäst......
Lotta Lindenryd

Griffon

Tack för den fina trimningen - Winston ser ut som en riktig Griffon nu. Det märks att du är utbildad på Griffon. 
Tone Sagfossen

Bedlington

Jättebra och supertrevligt. Vår Bedlingtonterrier Allan har aldrig sett så bra ut!
Charlotte Pedersen

Bichon Frise

Hej Jette, jag är så nöjd med Charlie! Riktigt fint klippt! Det bästa är att jag ser att han mår så bra efter klippningen. Han sträcker på sig, rullar runt, tar kontakt och busar på ett helt annat sätt. Han behövde verkligen gå på "Jettes spa" Tack för att du tar emot oss. Ringde även Hardes och sa hur nöjd jag är! / Jenny

Kloklipp

Wow! Kloklippningen har ALDRIG gått så snabbt, enkelt och utan skrik! Vi återkommer! / Liselott Larsson

Kloklipp

Super bra ställe. Min rottis går det inte att klippa klorna på hemma. Men jette fixar det och min rottis tycker det är ok. Tacksam för detta. / Patrik Helenius

Havanaise

Tack Jette, du är mycket duktig och vi är jättenöjda med dina tjänster <3
Daliborca

Bichon Frise

Vi hade svårt att hitta någon pålitlig Hundfrisör till Max vår Bichon Frisé. Oftast var resultatet långt ifrån det man hade önskat sig. Nu är det bara Jette som gäller. Vi får alltid en mycket jämt och finklippt Bichon enligt rasstandard och Max är alltid lugn hos henne! Toppen betyg!!! / Ross

Jack-Russel.

Har gått med vår strävhårige JRT till Jette i några år och är mycket nöjd med hennes arbete och bemötande.
Kan varmt rekommendera henne :)

Psykologi

Nu har jag inte klippt min hund hos Jette, däremot tog jag kontakt med Jette eftersom hon även är utbildad hundpsykolog och det är det bästa beslutet jag tagit för både mig och min hund! Ett besök hade vi och hon förstod direkt vad jag behövde hjälp med, hur fantastiskt är inte det?! 
Jettes kunskap, stöd och service är verkligen i världsklass. Från att ha haft en "problemhund" som inte velat gå fint i koppel, aldrig lyssnat och bara skällt så har jag idag en hund som är lugn. Kommer aldrig kunna tacka henne nog!

Real gymnasiet

Våra elever har frågat efter att få praktisera på din salong för de tycker om ditt sätt att handskas med hundarna.
Real Gymnasiet

Psykologi

Jag/vi kan starkt rekommendera Swedgroom. Lily, vår Mellanschnauzer, trivs som fisken i vatten hos Jette. Hon inte enbart trimmar Lily utan har också varit en fantastisk hjälp med att får ordning på Lily’s ångest. Att Lily älskar att besöka Jette är ett av de bästa betyg vi kan ge. Tack och åter tack Jette 
The Perssons