Hundtrim

Som hundfrisör måste man vara noggrann, tålmodig, ha ett skapande intresse och kunna läsa hund.
Liksom humanfrisörer så är det ett måste att hålla sig uppdaterad. 
Jag har plockat ut lite bilder som jag tycker speglar mitt arbetssätt ganska bra. Hundarna får mestandels stå som de vill och en rädd hund hanteras ut efter vad den mäktar.
Några av hundarna, mestandels nya kunder, måste ha koppel på sig när de står på bordet, men inga hundar står med spänt koppel och de tränas i att stå själv.
Som hundägare ska man tänka på att hundfrisering är ett handarbete. Liksom i sitt val av humanfrisör ska man välja en hundfrisör efter vars handarbete man tycker överenstämmer med ens egna bild av det färdiga resultatet. 
Att klippa/trimma/bada en hund tar mellan 2 - 3 timmar och en heltidsarbetande utbildad hundfrisörs timpeng ligger runt 300kr. Jag har en kölista på allt ifrån 6 veckor till helt intagningsstopp så var ute i god tid med din bokning.

Klor
Klorna ska man klippa vid behov. Hur ofta detta blir beror på hur hunden går, på vilket underlag hunden går på och hur starka klor hunden har.
Jag rekommenderar att man klipper klorna 1 gång/vecka upp till att hunden är 4 månader. Efter 4 månaders ålder kan jag, efter kontroll, rekommenderar hur ofta din hund  bör klippas.

Massage

Augusti 2013 påbörjade jag min massageutbildning på Hundens hus i Göteborg med Anna Skog Vennberg som lärare.
Jag tycker att massage är ett bra komplement till både hundtrim och hundpsykologi. Det är härligt att kunna erbjuda sina kunder en avslappnande massage efter att de blivit friserade.
Jag rekommenderar inte att man låter sin hund masseras av någon som inte har utbildning. Hundar ska masseras varsamt och på en utbildning så lär man sig att se när hunden har smärta.
Vill du att din hund ska få 15 minuters avslappnande massage så meddelar du mig detta när du lämnar in din hund för trim. det kostar 70 kr och är en jätteskön avslutning för hunden. I min salong har jag en tavla med hundens muskler där jag kan visa var er hund har eventuella spänningar.

Priser:
Hundmassage, 45 min
1 gång, 450:-
5 ggr, 2.000:-
10 ggr, 3.800:-